Duruma tepki gösteren TEİS, "Muayene ücretleri yüzde 542 artarken, vatandaşlar bir kutuya düşen ilaçların hesabını biz eczacıya soruyor" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay muayene katılım paylarına rekor seviyede zam yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şimdi de eczanelerde en fazla satılan ilaç türlerinden ağrı kesici ve iltihap önleyiciler için kısıtlayıcı kararlar aldı. 

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), yaptığı son açıklamada SGK'nın ağrı kesici ve iltihap önleyici ilaçlar için ödenen kutu sayısını düşürdüğünü duyurdu.

'ECZANEYE GELENLER İKİ KUTU İLAÇ ALAMAYACAK

Çocuklarda rota virüs alarmı Çocuklarda rota virüs alarmı

SGK’nın her zaman yaptığı gibi tasarruf adına kendi içinde birtakım önlemler aldığını, ama bunu yurttaşla paylaşmayarak sorumluluğu eczacıların üstüne attığını söyleyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, "Hasta vatandaşlarımız eczanelerimize geldiğinde 2 kutu veya daha fazla ilaç alacaklarını beklerken kurum bir kutu ödeyince hesabını bizden soruyor" dedi. Saydan ödenen kutu sayısı düşürülen bu ilaçların NSAİİ’ler uyuşturucu olmayan ağrı kesiciler olduğunun altını çizerek, aspirin ve ibuprofen gibi ilaçlar olduğunu söyleyerek şunları belirtti: "Muayene ücretleri yüzde 542 artarken, vatandaşlar bir kutuya düşen ilaçların hesabını biz eczacıya soruyor. Eğer kurum başkanımız sebepleriyle hastalarımızın ödenen ilaç sayısının neden bir kutuya düşürüldüğünü açıklarsa bizlerde bu külfetten kurtulacağız. Bizler eczacıyız hastalarımıza ilaç danışmanlığı yerine kaç kutu ilaç ödeneceğini ve nedenlerini anlatmak istemiyoruz."