Ramazan sokağı dolup taşıyor Ramazan sokağı dolup taşıyor

"Milli Banliyö Seti (Gaziray) Araç Teslimi ve Dinamik Yol Testi Başlangıç Töreni'nde konuşan Atay, “ Gaziantep’in bir özelliği var . Gaziantepli önce düşünür, sonra uygulamaya geçer. Ve istediğini yapar. Biz çok şanslı bir ekibiz. Söz konusu Gaziantep olduğunda biz Gaziantep halkıyla hareket ediyoruz. Bakın burada CHP’nin belediye başkanı, AK Parti ekibi, MHP ekibi var. Bu da bizim ne kadar şanslı olduğumuzu gösteriyor” dedi. 

Kentin büyüyen bir şehir olduğunun altını çizen Atay, “ 6 Organize Sanayi Bölgesi, 250 bin kişiyi istihdam eden bir bölge. Haliyle trafiğin tıkanması söz konusu. Yollar yetmiyor. Ve bu yolları açmak için Gaziray önemli. Gaziray projesini düşünen uygulayan Fatma Şahin ve ekibine çok teşekkür ederim. Gerçekten kent için bir ihtiyaçtı. Her gün 250 bin kişinin trafikten alınarak banliyö trenleri ile OSB’ye götürülebilmesi devletimiz adına, milletimiz adına ve Gaziantep adına bir başarıdır” dedi.

ÇOK SES ÇIKTI, ŞAHİN DEVREYE GİRDİ

Atay, “Bu tren yolu yapılırken, şehirde birçok ses çıktı. Efendim şehir ortadan ikiye bölünecek, trafik aksayacak, esnafın işi bozulacak diye bu konuda yine büyükşehir belediye başkanımız devreye girdi ve tren yolunun çok büyük kısmı yer altına alındı. Trafik sorununun da önüne geçmiş oldu. Tabii tek başına büyükşehir belediye başkanımızın GAZİRAY’ı yapmaya gücü yetmez. Bunda da devletimiz devreye girdi, Sayın bakanımıza çok teşekkür ederim. Devlet Demir yoluna teşekkür ederim. Desteklerle "Milli Banliyö Seti” Gaziantep’te hizmete girdi” dedi.