Herkesin sorumluluğunun çok fazla olduğunu belirten Ateş, “ İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kayıpları, türlerin yok olması gibi krizler daha da derinleşmeden ve geri dönemeyeceğimiz eşiği geçmeden doğa ve insan için değişimi başlatmamız gerekiyor” dedi 

5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını vurgulayan Ateş “Bu tarihten elli dört yıl sonra 2024 yılında, “Arazi restorasyonu, çölleşme ve kuraklığa dayanıklılık” sloganıyla kutlanan Dünya Çevre Günü’nde sürdürülebilir, doğa ile uyumlu, İklim krizinin etkilerinin azaltılmasının altı çiziliyor ve söz konusu tema kapsamında gezenimizin korunması ve iyileştirilmesi konusunda küresel anlamda ortaklaşa ve dönüştürücü eylemler çağrısında bulunuluyor”

DEĞİŞİMİ BAŞLATMAMIZ GEREKİR

Tüm canlıların hayat kalitesinin arttırılması ve devamlılığının ancak temiz bir çevre ile olabileceğine işaret eden Ateş, “Doğal varlıkların dengeli ve ihtiyatlı kullanımı ile mümkün olduğu gibi, bu koşul, gelecek nesillerin daha sağlıklı bir ortamda yetişmesinin de tek güvencesidir. İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kayıpları, türlerin yok olması gibi krizler daha da derinleşmeden ve geri dönemeyeceğimiz eşiği geçmeden doğa ve insan için değişimi başlatmamız gerekiyor. Söz konusu değişimi başlatmada bireylere, devletlere ve uluslararası topluma olduğu kadar sivil topluma düşen sorumluluk da büyük” dedi. 

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ 

TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdülkadir Ateş, devamla şunları söyledi: “TÜRÇEV olarak bu sorumluluğu çevre eğitimi alanında 1993 yılından bu yana, 30 yıldır omuzlarımızda taşımaktayız. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, ülkemizin 81 ilinin 74’ünde çevre eğitim programları uygulayarak binlerce okul ve öğretmen, on binlerce öğrenci aracılığı ile daha sağlıklı, yeşil ve temiz bir ülke ve Dünya için çalışıyor.TÜRÇEV olarak amacımız, yürüttüğümüz uluslararası çevre eğitim programlarıyla, toplumun tüm kesimlerinde çevre bilincinin artması için çevre eğitimi aracılığıyla çaba göstermeye devam edeceğiz. Sadece çevre koruma konusunda değil, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 17 hedefi aracılığıyla daha iyi bir Dünya yaratmaya çalışan aktif vatandaşlardan oluşan bir nesle vesile olabilmek”