Shimall Otel yine plansız kaldı Shimall Otel yine plansız kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Tedavisini ve bakımını yap, kısırlaştır, sahiplendir. Biz bunu yapıyoruz” açıklamasına Başkan Fatma Şahin’den işbirliği teklifi geldi. Şahin, sürecin doğru ama eksik olduğunu belirterek,”Sn. Başkanım, bu konu siyaset üstü, insan ve hayvan canıyla doğrudan alakalı bir konu. Konuyu siyasi bir polemik ve tartışma zeminine çekmenin ne insanlara ne de sokak hayvanlarına faydası olmayacak. El birliğiyle, ortak akılla, başarılı örneklere bakarak hep birlikte çözeceğiz” dedi. 

Ekrem İmamoğlu’na bilgi veren Şahin, “Bahsettiğiniz 3 aşamalı sistemde yüzbinlerce köpek sokağa tekrar bırakılıyor. Çünkü yüzde 100 sahiplendirme pratikte asla mümkün değil. Kısırlaştırdığımız ama sahiplenilmeyen hayvanlar için, sağlıklı biçimde yaşayacakları doğal bir yaşam alanı, tabiat parkı kurmak gerekiyor. Gaziantep’te 100 dönüm orman alanını sadece bu işleve ayırdık ve alana uzmanların uygun gördüğü biçimde fiziksel yatırım yaptık. Sorunu çok büyük oranda çözdük”

SOKAKTA YAŞAYAN HAYVANLARIN ÖMRÜ 2-3 YIL

Şahin sosyal medya hesabından şunları yazdı: “Bu konuda şöyle de bir istatistiki veri var ki; sokakta yaşayan hayvanların ortalama yaşam ömrü 2-3 yıl. Yani hayvanları sokağa bırakarak aslında onlara iyilik yapmış olmuyoruz. Bilakis sokağa geri dönen her hayvan, erken ölümü için gün saymaya da başlıyor. (Kaza, hastalık vs)  Uygun doğal bir alan içinde, veterinerler gözetiminde özgür yaşam alanları kurmak sadece sokakları güvenli yapmıyor, sokak hayvanlarına da sağlıklı ve çok daha uzun bir ömür sağlıyor. Takip ettiğimiz kadarıyla yeni yasa ana sorumluluğu, olması gerektiği gibi belediyelere veriyor ve böyle bir 4. aşamayı da zorunlu kılıyor”

EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ

“Sn. Başkanım, bu konu siyaset üstü, insan ve hayvan canıyla doğrudan alakalı bir konu. Konuyu siyasi bir polemik ve tartışma zeminine çekmenin ne insanlara ne de sokak hayvanlarına faydası olmayacak. El birliğiyle, ortak akılla, başarılı örneklere bakarak hep birlikte çözeceğiz. “Tedavi, bakım, kısırlaştırma” sürecinin hemen arkasından doğal ve çok geniş yaşam alanları oluşturmanın mutlak faydasını fazlasıyla yaşadık Gaziantep’te biz, hala da yaşıyoruz.  Daha fazla barınak yapmak da kesinlikle çözüm değil. Hayvanların yüzlerce dönüme yayılmış, yine hayvanseverler ile iç içe olacakları, rehabilite edilmiş, doğal tabiat parklarına ihtiyaçları var.  Bu noktada her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımı için ekiplerime talimat verdim. Parti gözetmeksizin arzu eden tüm belediyelerimize kapımız sonuna kadar açık olacak bu süreçte”
 

Editör: Ebru Kont