İmzalar Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doç. Dr. Mehmet Dinç’in de katılımıyla yapıldı. Bu arada Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde zararlı bağımlılıklara karşı mücadele için uygulanacak Bağımsızlık Seferberliği Projesi’nin tanıtım toplantısı da yapıldı. 3 fazdan oluşan projenin ilk etabı 15 ay sürecek.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, proje kapsamında bağımlılıkla mücadelede kentin gücünün artırılması, Yeşilay ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hizmetlerinin bilinirliğinin yükseltilmesi, gençlerin sağlıklı yaşam tarzlarını benimsemesi, toplumsal bağımlılık algısının dönüştürülmesi ve bu doğrultuda bilinçlendirme ile eğitim faaliyetlerinin hayata geçirilmesi hedeflendi.
ŞAHİN: SOSYAL TEDAVİ GEREKİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Zararlı alışkanlıkların hepsi insanın aklına zarar veren alışkanlıklar. İnsanın aklını koruması gerekiyor. İnsanların malı, canı, ailesi bize emanet. Biz de bundan sorumluyuz. Bize düşen şey, yaşanan bütün sorunları tek başımıza düzeltemeyiz ama akıllı şehirde akıllı olmamız için sadeleşmemiz lazım. Yeşilay’ın yönetmeliği bizim Oya Bahadır Yüksel Psikiyatri Kliniği’nin çalışma metodunda kullanılıyor. Orada tıbbi tedaviden sonra mutlaka sosyal tedavi gerekiyor. Sosyal tedavi ile aynı anda gitmediğiniz zaman sonuç alınamıyor. Biz bunu yapmak için buradayız. İkisini aynı anda götürmek ve önleyici tedbiri hayata geçirmemiz gerekiyor.”
DİNÇ: TARİHİ SORUMLULUĞUMUZ VAR
Yeşilay’ın bağımlılığa karşı mücadelesi ve 105 yıllık tarihi süreci üzerine bilgi veren Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doç. Dr. Mehmet Dinç, Gaziantep’in ticareti ve sanayisi başta olmak üzere güçlü ve avantajlı şehir olarak tanımlADI. Doç. Dr. Dinç, bu avantajlarla beraber bağımlılığa karşı birçok dezavantajın oluştuğunu aktararak “Bu noktada çok ümitliyiz. Vazifeyi aldığımızdan bugüne birçok insan ile görüştük ama bir tane Büyükşehir Belediye Başkanı büyük bir dert ile genle merkezimize geldi, ‘Bir yangın var’ dedi ve ‘Bu yangın ile alakalı güçlerimizi birleştirilelim elimizden ne geliyorsa çocuklarımızı, gençlerimizi kurtarmak için yapalım’ dedi. Bizde ciddi ve detaylı bir çalışma yaptık. Çalışmayı projelendirerek bu planı sunduk bugünde sizlerle paylaşmak için buradayız. Gaziantep’in tarihinde bağımlılıkla mücadelede dönüm noktası olacak bir güne başlamış olacağız. 3 fazda ilk başta 15 ay sürecek etkili ve güçlü çalışma programına başladık.”