Meclis toplantısında, şehrin trafiği, yağışlar, su kesintileri, gastronomi festivali için yapılan ihaleler tartışma konusu oldu. Meclis üyesi Cuma Kaymakçı, Türkiye’yi derinden üzen küçük Narin’in isminin yaşatılması için önerge verdi. Kaymakçı, “Narin’in adının yaşatılmalı,  herhangi bir kreş veya çocuk kütüphanesine adının verilmesini istiyoruz” dedi.

Meclise gündemin ilk 7 maddesi teklif karar olarak geldi. CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu söz alarak, “Teklif kararlarla ilgili bilgi verin. Ayrıca komisyon kararıyla gelsin” dedi.  Gündemin 2. Maddesi ise hidrojenli otobüslerle ilgili Yeşil Hidrojen Derneği ve İTÜ ile işbirliği protokolü için Büyükşehir Bilediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesiyle ilgiliydi. Halil Uğur hidrojenli otobüslerle ilgili bilgi vererek, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle gururluyuz. Bu bölgede güneş var, bu hidrojeni önce otobüslerde sonra ihtiyaç olan her yerde kullanacağız” dedi. 

RED OYU VERİYORUZ

CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu söz alarak, “Teklif karar olan maddelere red oyu veriyoruz. Bunun da nedeni protokolün sözde kalmayıp komisyonla taçlanmasını istiyoruz” dedi.  Gastronomi festivaliyle ilgili bilgi veren Halil Uğur, ”2.5 km uzunluğunda kebap yapılacak, rekor denemesi olacak. Bununla ilgili belediye bütçesinden hiçbir bütçe çıkmayacak. Tamamen sponsorlar karşılayacak” dedi. 

ŞENCAN’DAN TEPKİ

CHP’li meclis üyesi Hasan Şencan festivalle ilgili söz alarak şunları söyledi: ”Bu konuda iki ihale yapmışsınız. Büyükelçiler, eşleri, eşlerin kardeşleri, yabancı konuklar uluslararası şefler bir sürü insanın yemesi, içmesi kalması, 17.2 milyon TL. Konuklar 5 yıldızlı otellerde kalacak 3 öğün yemek yiyecek. Vip araçlar, özel tekneler kiralanacak. Gariban Mehmet de, Haydi büfelerinden ucuz ekmek alıp evine gidip mercimek çorbası içecek. 7-8 çeşit menü konulmuş. 180 gram et yemelerine bile karar verilmiş. Lüks var, şatafat var, birilerine şirin gözükme var, Gaziantep halkı yok. Sokaktaki vatandaşa sorsanız kaç gram et yiyor. Bu organizasyon halk için değil. Türkiye’nin en borçlu belediyesisiniz ve borcunuza borç katmaya çalışıyorsunuz. Tasarruf nerede?  Halkın parasını har vurup harman savuruyorsunuz. Gaziantep depremde enkaz altında kaldı, selde boğuldu. Gaziantep’i mülteci kampına çevirdiniz. Hayat pahalılığını, fahiş fiyatları festivalle mi çözeceksiniz? Bu festivalde halk yok, evine ekmek götüremeyen vatandaşlar var” 

GAZİANTEP HALKININ YANINDAYIZ 

Halil Uğur ise, “Biz her zaman Gaziantep halkının yanındayız. Söylediklerinizin hiçbirini kabul etmiyorum. Gazi şehir her zaman olduğu gibi eğitimde,  gastronomide, ulaşımda, kültürde öncü olmaya gayret etmektedir. Depremin altında kalmadık, ilçelere alt ve üst yapı için destek verdik. Sürekli olumsuz değil 2.5 milyonluk şehirde şehri pozitif gündemde tutmak için konser, festival, etkinlik yapıyoruz yapıyoruz. İhalenin içeriğinde özel teknelerle gezdirilecek diye bir şey yok. Gaziantep’te kimi nerde özel tekne ile gezdireceksiniz. Bir tane özel tekne var mı bu şehirde? Rumkale’deki teknelerden bahsediyorsunuz. Algı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Bu şehrin halkı için yapılıyor. Geçen yıl festivale kaç milyon kişi geldi biliyor musunuz? Hep beraber gidelim festivale kimler geliyor kimler faydalanıyor. Her mahalleden herkesin geldiğini göreceksiniz. Çevre illerdende buraya festivale gelindiğini biliyoruz. Biz ne hizmet yapıyorsak halk için yapıyoruz. Halkın bir kuruşunu har vurup harman savurmuyoruz. Gaziantep belediyesinin borcuda belli mali bütçesinin ne kadar olduğu da belli. Gaziantep kişi başı gelirde 30 büyükşehir arasında en az desteği alan şehir ve buna rağmen şu anda en borçlu belediye olmadığını belirtmek istiyoruz.”

BİBERLE İLGİLİ ÖNERGE

Meclis üyesi Mehmet Hamzaoğlu, biberle ilgili sözlü önerge verdi. Fıstık alımı gibi belediyelerin biber alımı yapmasını isteyen Hamzaoğlu, İslahiye, Nurdağı’nda kırmızı biber üreticilerine destek verilmeli. Tarım Daire başkanlığımız vasıtasıyla ilçe belediyeleri de destek verirse İslahiye, Nurdağı’ndaki çiftçilerimizin kırmızı biberleri piyasanın altına düşmez. Şu anda tekel var. Alım müdahalesi olursa çiftçilerimize katkı olur diye düşünüyoruz” dedi.  İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural da söz alarak, “Kurutulmuş çöpsüz biber. Kısa sürede fabrikalar çiftçiyi boğmaya çalışıyor. Bin ton biber 10 milyon TL eder çok değil. Piyasayı dengede tutabilirsiniz diye düşünüyoruz. Alıp depolanacak” dedi. Önerge  kabul edildi. Tarım komisyonuna sevk edildi.

SUCU ALT YAPIYI KONUŞTU

Mehmet Sucu söz alarak şunları konuştu: ”Halk gergin üzgün. Son 1 ayda 3-4 sefer yağmur yağdı, şikayetler alıyoruz.  GASKİ sınıfta kalmış durumda. Vatandaş pahalı su içiyor ve vergi ödüyor karşılığını alamıyor. İnsanlar selde mahsur kalıyorsa sizinde durup düşünmeniz gerekir. Su kesintisi oluyor, diğer tarafta 50 yıllık su sorununun çözüldüğünü söylüyorsunuz, Sayın Fatma Şahin’i yanlış pozisyona düşürüyorsunuz. Karataş’ta oturuyorum bugün trafik problemi yaşadım. Yeşilvadi bulvarı yapıldı. Erdem Koleji- Kilis alanı duruyor. 50 metrelik yol çözüme ulaşmadı. Bu yolun açılmasını rica ediyoruz. GATEM- Organize. İbrahimli -GATEM arasında trafik yürümüyor. İmar planlarınızda 50 metrelik yollar var. Stadyum Başpınar 50 metrelik yolu açmanız gerekiyor. Abdulkadir Yüksel önünde kavşak kararı kaç yıl oldu yapılmadı.  Bunlar kentin temel sorunları.” 

UĞUR CEVAP VERDİ

Halil Uğur ise şunları söyledi: ” Karataş’ın oradaki yolla ilgili orada şahıs sorunları olduğunu biliyorsunuz. Şehirde 750 bin araç var, günde binlere araç girip çıkıyor hareketli bir şehir. Dülük tüneli şehrin trafiğini rahatlatacak. Abdülkadir Yüksel’in önündeki kavşak projesiyle ilgili tadilat gerekti, tadilatları yapıldı bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor. Stadyumun yanında Beylerbeyi’nin oradan Mezarlığa doğru 55 metrelik yolla ilgili çalışmalar sürüyor. Maalesef her yağışta birileri sosyal medyayı kullanarak, şehri aşağı çekerek algı oluşturmaya çalışıyor. Bu şehir hepimizin. Son bir iki yIlda yağan yağmuru herkes görüyor. 10-15 dakika hayatı felç itme noktasına getiriyor. Mazgalların ne durumda olduğunu görmenizi isterim. Her ay temizliği yapılıyor ancak insanlarımız bu konuda daha bilinçli olmalı. Diş hekimliğinin orada yağmur suyu Binevler Alleben’e, Çimento kavşağında yağmur Alleben deresine verilmesiyle ilgili ikisininin de ihaleleri yapıldı, işlemler devam ediyor. Oradaki sorunda bir daha yaşanmayacak. 50 yıllık su sorunu çözüldü. Farklı sebeplerden dolayı suyun kesintisiye uğraması bulanıklığa uğraması çok farklı. 30 Büyükşehir içinde su zamlarını tefe tüfeye göre yapıyoruz”. 

ATAR’A İZİN VERİLMEDİ

Eşini Çocuklarının Önünde Öldüren Sanık Mahkemede Eşini Çocuklarının Önünde Öldüren Sanık Mahkemede

Cuma Kaymakçı söz alarak öneri sundu. Kaymakçı, “Narin’e kıyanlar  Türk adaleti önünde bedel ödemeli. Narin’in ismi yaşatılmalı. Narin’in adı herhangi bir kreş veya çocuk kütüphanesine verilmesini istiyoruz” dedi. Kaymakçı. Ayrıca “Necdet Sevinç, adının bir cadde veya bulvara verilmesini istiyoruz” dedi. Halil Uğur da “Değerlendireceğiz” dedi. CHP’li Meclis üyesi Ersin Atar’ın CHP Genel Merkezi’nin eğitimle ilgili basın açıklamasını okumasına ise izin verilmedi. Cuma Kaymakçı ve Osman Toprak, “Gidin parti binanızda okuyor. Burası meclis, bakanlık politikasını burada eleştiremezsiniz” dedi. Meral KINACILAR ERBEKTE

Editör: Ebru Kont