Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi Dülük için güçlerini birleştiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dülük Antik Kentinde yapılacak Açık Hava Müzesi’nin turizme önemli katkısının olacağını belirtirken, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz da, tarihe ışık tutan Dülük Antik Kenti ve yerleşim yerlerinin yeniden hayat bulacağını söyledi. Mitras Tapınağı, Keber Tepesi, Roma dönemine ait mozaikler, saray kalıntıları, taş ocakları ve çok sayıda önemli eserin bulunduğu Dülük Antik Kentinde adeta bir hazine gizli. Tarihçiler, Antik Kentin Gaziantep turizmine katkısının Zeugma'dan kat kat fazla olacağına bile inanıyor.
AHMET ÜMİT ROMAN YAZACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ünlü Yazar Ahmet Ümit’in Dülük Antik kentindeki çalışmaların tamamlanmasını beklediğini dile getirerek, “Ahmet Ümit burayı restore et, bende buranın romanını yazacağım dedi. Burada çok acayip bir tarih var. Şehitkamil ile güçlerimizi birleştirerek bu tarihi gün yüzüne çıkaracağız” dedi.
DÜLÜK YENİDEN HAYAT BULACAK
Şhitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz da Dülük için harekete geçti. Yılmaz, tarihe ışık tutan Dülük Antik Kenti ve yerleşim yerlerinin yeniden hayat bulacağın belirterek, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Mimar Sıtkı Severoğlu, Mimar-Öğretim Üyesi Ömer Arpacıoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Büyükuncu ile antik kentte incelemelerde bulundu.
TAŞLAR BURADAN TEMİN EDİLİYORMUŞ
Dülük Antik Kentini önümüzdeki günlerde hummalı bir çalışma bekliyor. Yetkililer, “Dülük taş ocakları ile de ön plana çıkıyor. Geçmişte kentteki yapıların taşlarının buradan temin edildiği biliniyor. Yani burası kentteki yaşama kaynak olan bir yer. Kaya mezarları var. Köylerin evleri kaya mezarlarının üstüne kurulmuş. Keber Tepe’deki buluntuların hem şehre yakınlığı, var olan ciddi sayıdaki mozaik, saray kalıntıları ve birçok eserin ortaya çıkması halinde Gaziantep turizmine katkısı Zeugma’dan kat kat fazla olacaktır” dedi. Meral KINACILAR ERBEKTE