Devletin ilaca daha az para ödemek istediğini belirten Demirci, “Zaten sektörde eczacı enflasyonu yaşanıyor,  20 bin eczacı fazlası var. Gaziantep merkezde 600 eczane var. Eski olan eczanelerin çoğu devredip sektörden çıkmak istiyor. Yani eczacılar üçlü kıskaç altında. Yani eczacılar, üçlü kıskaç altında ayakta kalma mücadelesi veriyor” dedi.

EN BÜYÜK ALICI DEVLET

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi uyarısı Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi uyarısı

Demirci, sektörün sıkıntılarını Gazetemize anlattı. Eczacıların en büyük alıcısının devlet olduğunu, cirosunun yüzde 80-85 oranında kısmını devletten sağladığını belirten Demirci, ”Fiyat politikasını, kuralları, ne kadar alım yapacağını devlet kendi belirliyor. Şu ekonomik krizde devlet ilaca daha az para ödemek istiyor. Ekonomik krizden dolayı ilaç harcamasını baskılama var. Yılbaşından beri enflasyon yüzde 65’lerde, ancak ilaca tek kuruş zam gelmedi. Eczacı enflasyona yeniliyor, ayakta durmakta zorlanıyor” diye konuştu.

ÇOĞU DEVREDİP SEKTÖRDEN ÇIKMAK İSTİYOR

Öte yandan eğitim politikalarından dolayı ülkemizde eczacı enflasyonu yaşandığını dile getiren Demirci şunları söyledi:“Türkiye’de şu anda 20 bin tane eczası fazlası var. Bu bakanlığın kendi açıklaması. Durum giderek kötüleşiyor. Gaziantep merkezde 600 eczane var. Eski olan eczanelerin çoğu devredip sektörden çıkmak istiyor. Yani eczacılar üçlü kıskaç altında. Ekonomik kriz, devletin ilaç tüketimini baskılama çabası ve eğitim politikaları yüzünden eczacılar üçlü kıskaç altında.” Meral KINACILAR ERBEKTE