Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 3. maddesinde yapılan güncellemeyle, birinci ve ikinci bölge illeri arasındaki zorunlu hizmet süreleri yeniden düzenlendi.
Gaziantep’in Durumu Ne Oldu?
Yapılan değişiklikle birlikte Gaziantep, şark hizmeti illeri arasından çıkarılarak batı illeri arasına dahil edildi. Mevcut düzenlemeye göre 2. Bölge statüsünde yer alan Gaziantep, artık 1. Bölge iller arasında yer alacak.
Bu kararla birlikte Gaziantep’te görev yapan polis memurları için zorunlu hizmet süreleri değişti. Şark hizmeti kapsamında görev yapan emniyet personelleri, artık batı illeri için geçerli olan hizmet süresi düzenlemelerine tabi olacak.
Zorunlu Hizmet Süreleri Yeniden Belirlendi
Emniyet Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle birlikte, EK-1 Sayılı Cetvel’deki iller arasındaki zorunlu hizmet süreleri güncellendi. Polislerin hangi illerde ne kadar süreyle görev yapacakları yeni düzenleme ile netleşti.
Gaziantep’in yanı sıra, Sivas, Kilis ve Osmaniye de şark illeri arasından çıkarılarak batı illeri arasına dahil edildi. Bu illerde görev yapan emniyet personelleri artık batı illerine ait zorunlu hizmet sürelerine tabi olacak.
Yeni düzenleme, polislerin atama ve görev sürelerinde önemli değişiklikler yaparak kariyer planlamalarını doğrudan etkileyecek.