Karataş’ta kooperatif usulüyle yapılan tüm binaların yıkılması gerektiğini belirten Uzak, “Çünkü bu binalar hiçbir mühendislik hizmeti almadı” dedi. 

RİSKLİ BÖLGELERDEKİ BİNALARIN DURUMU NETLEŞMELİ

Belediyeler, kamu ve ilgili kurumların Gaziantep’te riskli bina sayılarını ve bölgeleri kesinlikle netleştirmesi gerektiğini belirten Uzak, şunları söyledi:”Bu alanda yapılmış olan çalışmaları önemsiyorum ama bu tespitler bir şekilde yapılmalı. Örneğin Vatan mahallesi dar sokakların olduğu bir mahalle. Allah korusun bir deprem olsa ne olacak? Hatay’da yol dar olduğu için 3 ayda merkeze ulaşamadılar. Bu anlamda riskli alan analizlerinin netleşmesi önemli bir başlık. Riskli bölgelerdeki binalarımızın direk netleşmesi gerekiyor. Riskli bölgelerdeki binaların, performans analizi, yapı analizi ve denetiminin yapılması gerekiyor. Hiçbir şey geçmiş değil. Deprem riski hala devam ediyor. Teyakkuz halinde olmalıyız, samimi ve ciddiyetle çalışmalara devam etmeliyiz.” 

O BİNALAR MÜHENDİSLİK HİZMETİ ALMADI

Karataş bölgesinin yeni yapılaşma alanı olması gerekçesiyle nitelikli bölge olarak öngörüldüğünü, ancak buradaki eski binaların riskli olduğunu dile getiren Uzak, “Gaziantep’teki yapı sektöründe Karataş’ta ilk yapılan binaların tamamının yıkılması gerekiyor diye bir cümle kullansam çok radikal bir cümle kullanmış olmam. Çok net söylüyorum Karataş’ta ilk yapılan binalar, kooperatif usulüyle yapılan binaların tamamının yıkılması lazım. Onlar hiçbir mühendislik hizmeti almadılar. Daha sonra müteahhit profili değişti. Ancak kooperatif eliyle yapılan binaların tamamının yıkılması gerekiyor, bu çok ciddi bir durum” diye konuştu. Leyla Özekşi