7 – 8 Şubat 2025 tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyumda   Depremin bilimsel ve teknik boyutları, Kentsel dönüşüm ve yapı güvenliği, Afet yönetimi ve koordinasyon, Toplumsal dayanışma ve iyileşme süreçleri, Gelecek için alınması gereken önlemler gibi kritik konular, alanında uzman akademisyenler, mühendisler, şehir plancıları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından ele alınacak. 

Kent Konseyi Başkanı Erdem Güzelbey, Gaziantep’te yapılacak toplantının büyük önem arzettiğini belirterek, “Hem Bölge genelinde hem de her bir il özelinde yaşanan sorunların neler olduğunu anlamak, yapılı çevremizde yaşanan çöküşün nedenlerini ortaya koyup, hatalardan ders çıkararak geleceği kurgulamak olması gerektiği sonucu ortaya çıkmış ve buna istinaden bir “ Arama konferansı ile mimarların ve diğer uzmanların ortak aklıyla  “sorunların tanımlanması” ve “bu sorunların nasıl üstesinden gelinebilir?”i tartışmak hedeflenmiştir” dedi, 

En acı vefat En acı vefat

SERGİ AÇILIŞI YAPILACAK

Güzelbey, cuma günü saat 10:30 da Gaziantep Kent Konseyi (Bayazhan) Sergi açılışı ile başlayacak programın Doç. Dr. Koray Güler’in Afet ve Mimarlık Arama Konferansı Tanıtımı ile devam edeceğini söyledi.

TEMATİK SUNUŞ

Sempozyumun 2. Günü ile bilgi veren Güzelbey, “8 Şubat 2025 Cumartesi günü saat : 10:30 da Panoroma 25 Aralık  Müzesi Özdemir Bey Konferans Salonu’nda Afetlerde Acil Müdahale  ve Mimarın Rolü başlığı ile Prof. Dr. Zeynep Gül Ünal tarafından   Tematik sunuş gerçekleştirilecek. Burada Dirençli Kentler İçin Nasıl Bir İmar Düzeni, Kentlerin Oluşumunda Deprem Öncesi Süreçler ve Mimarlık konu başlıkları yer alacak.”