Proje sorunlarını yerinde dinleyen Meriç. “Başlangıçta 160.000 TL, sabit taksit ve yüzde 1 KDV ile satılacağı söylenen evler bugün 1,6 milyon TL’ye, KDV oranı yüzde 10’a çıktı. Dar gelirli vatandaşın cebine uygun denilen bu projeler, tam anlamıyla bir soygun düzenine dönüştü. Halkın umuduyla oynayan bu anlayışı kabul etmiyoruz” dedi. 

Kuzeyşehir’de TOKİ mağdurlarıyla buluşan Meriç, vatandaşın “Başlangıçta 240 ay sabit ödemeli, düşük taksitli sosyal konut olarak tanıtılan projelerde, memur maaş endeksine bağlanan ödeme planı nedeniyle taksitler bugün 10.000 TL’ye kadar çıktı. Bizlere, yüzde 1 KDV ve sabit taksit sözü verildi. Ama şimdi taksitler her ay değişiyor, KDV yüzde 10 oldu. Başvurudan 2 yıl sonra projeye yazılanlar evlerine taşınırken biz hâlâ bekliyoruz. Dar gelirli insanlar için yapılan bir proje bu hale nasıl geldi? Adalet istiyoruz” dediğini anlattı. 

HALKIN SIRTINA YÜK

Yeni evine kavuştu Yeni evine kavuştu

Meriç, TOKİ projeleriyle halkın sırtına ağır bir yük yüklediğini belirterek şunları söyledi: “Deprem bölgesinde bile insanların üzerine bu yükü bindirmek akıl dışı. Verilen sözler tutulmadı. Sabit taksit vaadi rafa kaldırıldı, KDV oranı yükseltildi. Bu halk sizden jest yapmanızı beklemiyor. Tek beklenti, verdiğiniz sözleri tutmanız. Artık halkın hayalleriyle oynamayın. Kuzeyşehir TOKİ mağdurları, projede yaşanan çifte standarda da dikkat çekiyor. Aynı projeden daha sonra başvuranların evlerine kavuşmasına rağmen, yıllar önce başvuran vatandaşların anahtar teslimini beklediğini ifade eden mağdurlar, “Aradaki fiyat ve ödeme farkları, dar gelirli vatandaşlar arasında bile bir ayrımcılık yaratıyor. Bu adaletsizlik derhal giderilmeli. Gaziantep’te Kuzeyşehir ve Güneyşehir projelerinde yaşanan mağduriyet, binlerce vatandaşı etkiliyor. Hükümetin halkın beklentilerini karşılamak için bir an önce harekete geçmesi şart. Verilen sözlerin yerine getirilip getirilmeyeceği ise büyük bir soru işareti olarak duruyor.”