Ziyarette üniversite-sanayi iş birliği, yapay zeka ve dijitalleşmenin sanayi başta olmak üzere iş süreçlerine entegrasyonu ve bu süreçte atılabilecek adımlar değerlendirildi.
Yüksek talebi bulunan ilk 5 teknoloji alanında yeni nesil yazılım geliştirme, uygulamalı yapay zeka, iklim teknolojileri, mobilitenin geleceği ile elektrifikasyon ve yenilenebilir enerjinin yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Hasan Mandal, önde gelen yapay zekâ eğilimlerinde akıllı şebekeler dahil iklim değişikliği ile mücadele edilmesi, otonom araçlar, sağlık, eğitim, siber güvenlik, uzay ve finans gibi farklı imkanların bulunduğunu söyledi. Yeşil ve dijital dönüşümün iş modellerini kökten değiştirmesi, sürdürülebilir yaşam tarzları ve daha temiz enerji sistemleri gibi konulara da değinen Mandal, sunumun devamında yapay zeka riskleri, dezenformasyon ve yanlış bilgi yayılımı başlıklarında da paylaşımlarda bulunarak, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yürütmüş olduğu yapay zeka çalışmalarını anlattı.
İNAVOSYANDA ÖNCÜ
Toplantıda bir konuşma yapan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak da, Gaziantep Sanayi Odası olarak İstanbul Teknik Üniversitesi gibi saygın bir kurumu, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ve Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği üyelerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Üniversitelerin akademik birikimlerini ve araştırma kapasitelerini sanayinin hizmetine sunarak büyük katkılar sağladığını ifade eden Küçükparmak, sanayi kuruluşlarının da üniversitelerin bilimsel araştırmalarını gerçek üretim süreçlerine entegre ederek inovasyonun öncüsü olma fırsatını elde ettiğini kaydetti.