Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bu yıl 1, 5 ve 9. sınıfları kapsayan her kademenin ilk sınıfında uygulanmaya başlayacak. Bize ait değerleri çocuklarımıza vermek isteyen ve evrensel ilkelerle örtüşen bir model geliştirdik" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli program ve toplantılara katılmak için bulunduğu Kilis'teki temaslarının ardından Gaziantep'e geldi. Gaziantep temasları kapsamında ilk olarak valiliği ziyaret eden Bakan Yusuf Tekin, Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, kent protokolü ve eğitim yöneticileri tarafından karşılandı. Bakan Tekin, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra basına kapalı toplantıya katıldı. Bakan Tekin, deprem bölgesindeki İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı'na katıldı.

ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Türkiye'deki okullarda eskisi gibi sınıf mevcudu olmadığını anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Şu an Türkiye'de derslik başına düşen öğrenci sayısı kademeler arası farklılık gösterilmesi kaydıyla 20-22 bandında. 60 kişilik sınıflar artık 20-22 kişilik sınıflarda eğitim öğretim hayatına devam ediyor. Bakın o tarihte sahip olduğumuz derslik sayısını iki kattan daha fazla arttırmış durumdayız. Bu esnada yıkılan ya da bakım onarımını yeniden yaptığımız derslikler de hariç, sıfır yaptıklarımızı söylüyorum. O tarihte bu ülkede var olan öğretmen sayısını iki katından daha fazla arttırmış durumdayız. Yine aynı şekilde emekli olanlar, ayrılanlar, yine o sayının içerisindedir. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını aynı şekilde azaltmış durumdayız. Bunların hepsine birisi objektif olarak baksa dediğim gibi adını kapatalım, AK Parti değil de yani dünyanın başka bir yerinde yapıldı desek gerçekten devrim niteliğinde şeylerden bahsediyoruz."

OKULLAR AÇILIYOR

Okulların 9 Eylül'de açılacağını hatırlatan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımız, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda, yani her kademenin ilk sınıfında yeni yaptığımız bu modelle eğitim-öğretime başlayacaklar inşallah. İnanıyorum ki sizin, Anadolu insanının, bütün Türk milletinin istediği, arzuladığı bir eğitim öğretim modeli ortaya çıkarmış olduk. Bize ait değerleri çocuklarımıza vermek isteyen ve aynı zamanda da evrensel ilkelerle örtüşen bir model geliştirdik. Bu modeli bir yıl içerisinde geliştirmedik. Ben 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığında müsteşar olarak göreve başladım. O günden beri bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Dolayısıyla bu iş yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın ürünü. Eğitim-öğretim sürecinde altyapı, fiziki altyapıyla ilgili her şeyi yaptık. Şimdi ufak tefek eksikliklerimiz kaldı. Onları da gideriyoruz. Üstüne şimdi içeriği dolduracak, gerçekten bize özgü, bizim değerlerimizi yansıtan ama evrensel uygulamalardan kopuk olmayan, evrensel uygulamaları da bünyesinde barındıran Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni hayata geçirmiş olduk. İnşallah hayırlı uğurlu olur."