EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM…
Vali Ata görev yaptığı sürece eğitim alanında önemli çalışmalara imza attı. İlk mesajı Gaziantep'in eğitim sorununa çözüm bulacakları olan Ata, "Türkiye'nin 6. büyük kenti olup kurtuluş mücadelesinde gösterdiği kahramanlıkla haklı olarak 'Gazilik' unvanını alan, sanayileşme konusunda önemli mesafeler kat etmiş, Türkiye'nin en önemli illerinden birinde görev yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Gerek göreve başladığım 30 Ağustos'ta gerekse, sonraki dönemde aldığım bilgilerle Gaziantep'in sorunları ve sıkıntıları konusunda ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarla, mahalli idarelerle işbirliği yaparak sorunları mümkün olduğu kadar çözmeye gayret edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.
DERSLİK SIKINTISINI GÜNDEME GETİRDİ
Derslik sayısındaki sıkıntıyla ilgili çalışma başlatacaklarını dile getiren Vali Ata, "Aldığım bilgiler ışığında eğitimle ilgili ciddi sıkıntılar olduğu belirtildi. Özellikle merkez ilçelerimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu ve ikili eğitim yapılan okulların sayısının bir hayli fazla olduğu belirtildi. Bu konuda mahalli idarelerle işbirliği yaparak özellikle arsa üretim konusunda okul yerlerinin temin edilmesi konusunda çaba sarf edeceğiz. Derslik başına düşen öğrenci sayısını öncelikle Türkiye ortalamasına çekmeye daha sonrada 30 ve 30'un altına indirmeye gayret edeceğiz. Gördüğümüz kadarıyla öğretmen açıkları var. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel sayısında yetersizlikler olduğunu görüyoruz. Tabii ki bunları ilin imkanlarıyla tamamen çözmek mümkün değil. Başta sayın bakanlarımızın, milletvekillerimizin ilimize yapacağı katkılarla bu sorunları çözmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" diye konuştu.
HAYIRSEVERLERE MESAJ VERDİ
Hayırseverlerinde eğitime katkıda bulunmaları için çalışma yapacaklarını kaydeden Vali Ata, "Benim önceliğim eğitim olmuştur. Eğitime gerekli desteği vereceğiz. Gerek kamunun imkanlarını kullanılması gerekse hayırsever kuruluşların eğitime katkı sağlaması bakımından çalışmalar yapacağız. İnşallah umduğumuz gibi çıkar. Gaziantep'e gelmeden burayı basından takip ettiğimiz iller içindeydi. Sanayileşme bakımından önemli mesafe kat etmiş Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden bir tanesi" şeklinde konuştu.
GELECEĞE BİR TUĞLA DA SEN KOY
Eğitimde yaşanılan sıkıntıyı gidermek için medyaya büyük görev düştüğünü söyleyen Vali Ata, basın mensuplarından destek istedi. Gaziantep'in eğitim sorununa çözüm bulmak için 24 Aralık'ta bakanların da katılacağı dev bir organizasyon düzenleyeceklerini belirten Vali Ata, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in katılımlarıyla 24 Aralık'ta ilimizin eğitim sorunlarıyla ilgili bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda amacımız ilimizdeki eğitimin ne durumda olduğunu başta bakanlarımız olmak üzere kentteki, sanayicilerimize, hayırseverlerimize, sivil toplum örgütlerine, çeşitli meslek kuruluşlarına anlatıp içinde bulunduğumuz tabloyu gözler önüne serip ve bu tablonun göstergelerini müspet yönde çevirmek için neler yapmamız gerektiği konusunda onların görüşlerini alacağız. İlimizdeki hayırsever, kurum
HERKESTEN DESTEK İSTEDİ
"Kentte yaşayan herkesin eğitime destek vermesi lazım" diyen Vali Ata, "Sokakta simit satan simitçinin bile sembolik olarak eğitime katkı sağlamasını istiyoruz. Kimsenin bana ne demesini istemiyoruz. Gaziantep'te derslik ihtiyacını gidermek için en az 220 okul yaptırmamız gerekmektedir. Eğer, Vali Konağı'na okul yapma imkanı varsa ben konağı bırakıp il dışından uzakta oturmaya hazırım. İlimizde okul öncesi orta ve ilköğretim de 450 bin civarında öğrencimiz var. Bu Türkiye'de bulunan 81 vilayet içinde 38 veya 39 ilimizin nüfusundan daha fazladır. Bu kadar genç bir nüfusun bulunduğu kentimizde okul öncesinde 2 bin dersliğe İlk ve ortaöğretimde de 4 bin 500 derslik ihtiyacımız var. Çocuklarımıza normal eğitim verebilmek ve öğrenci başına düşen derslik sayısını 30'a indirebilmek için ilk ve ortaöğretimde acilen 4 bin 500 derslik yapmamız gerekmektedir. 2013-2014 yılında okul öncesi eğitimde zorunlu hale geldiği takdirde en az 2 bin dersliğe okul öncesi eğitimde ihtiyacımız olacaktır. Bu demek oluyor ki, Gaziantep ilimize acilen 6 bin 500 derslik yapmamız gerekiyor. Bu sayede öğrencilerimiz 30 kişilik sınıflarda daha rahat ve kaliteli bir eğitim alabilirler. Aksi takdirde 55-60 kişilik sınıflarda ikili öğretim yapan çocuklarımızdan başarı elde etmemiz mümkün değildir" ifadelerine yer verdi.
MOZAİK MÜZESİ KENDİ DÖNEMİNDE AÇILDI
Dünyanın en büyük mozaik müzesi konumunda bulunan Gaziantep Zeugma Müzesi Vali Erdal Ata döneminde açıldı. Müzenin açılışına dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
SANAYİCİLERE MESAJ VERDİ
Valisi Erdal Ata, Gaziantepli iş adamları ve sanayicilere seslenerek, özellikle dış ticarette müşterilerini üzmemeleri ve bindikleri dalı kesmemelerini istedi. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ziyaretinde bir açıklama yapan Vali Erdal Ata, Türkiye'nin dış ticaret açığının ancak üretim ve ihracatla eritilebileceğini belirterek, “Dış ticaret açığımız 50 milyar dolar. Bu bir şekilde sıcak parayla idare ediliyor ama nereye kadar? Toplam borcumuz da 500 milyar dolar. Bu borcu, dışarıya mal satmamız lazım ki ödeyelim. O nedenle hedefimiz, üretimimizin büyük bölümünü dışarıya satmak olmalı" dedi.
ULAŞIM KONUSUNDA UYARIDA BULUNMUŞTU
GAGEV Mütevelli Heyeti Başkanı ve Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, "Ulaşım için gerekli tedbirler alınmazsa Gaziantep 20-30 yıl sonra ulaşım bakımından yaşanmaz bir kent haline gelir. O nedenle bugün bunların düşünülerek neler yapılabilir konusunda fikir jimnastiği yapılması, proje geliştirilmesi ve bunların imkanlar dahilinde hayata geçirilmesi gelecekte yaşayacak olan çocuklarımız, torunlarımız bakımından büyük bir kolaylık sağlayacak" diye konuştu.
VALİ ERDAL ATA KİMDİR:
Erdal Ata, (d. 1957, Şarkışla, Sivas, Türkiye), Türk bürokrat.
1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirmiştir.
1980 yılında Çankırı Kaymakam adayı olarak memuriyete başlamıştır. 1981-1982 yıllarında Afyon'un Şuhut ilçesinde kaymakam vekilliği ve belediye başkanlığı yaptı. 1983 yılında Mersin'in Mut ilçesine asil kaymakam olarak atandı. Daha sonra Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, Sakarya'nın Kocaali ilçesinde ve Rize'nin Çayeli ilçesinde kaymakamlık yaptı. 1992 yılı Ekim ayında Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, 1993'te Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı yaptı.
8 Nisan 1996 yılında Rize Valisi olmuştur. 2001 yılından 2006 yılına kadar Kocaeli Valisi olarak, 2008 yılından 2011 yılına kadar da Zonguldak Valisi olarak görev yaptı. 11 Ağustos 2011 tarih ve 2011/2153 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Gaziantep Valiliği’ne atanmıştır.[1] 16.02.2015 tarih ve 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Merkez Valiliği’ne atanmıştır.[2] 7 Eylül 2016 tarihli ve 2016/9158 sayılı kararname ile Hatay Valiliği'ne atanmıştır. 2018 yılı Ekim ayında yayınlanan kararname ile mülkiye başmüfettişliğinde görevlendirildi.[3] Mayıs 2022'de yaş haddinden emekliye ayrıldı.