Fiber abone sayısı dikkat çekti Fiber abone sayısı dikkat çekti

20 yıl önce gerçekleştirilen 1. İletişim Şurası’nın ardından 2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı tamamlandı. Ülke genelinde 425 uzman profesyonelin katıldığı çalıştayda 16 farklı başlıkta çalışma grupları oluşturuldu.  Çalıştayda, Türkiye’nin iletişim politikalarının geleceğine yönelik önemli adımlar atıldı. Hazırlık çalıştayının çıktıları, nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılması planlanan “2. İletişim Şurası” kapsamında değerlendirilecek. Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, çalıştayda yerel medyanın sorunlarını dile getirdi. Zor, “Kamu görevi yaptığını sürekli dile getirdiğimiz basın sektörü için Avrupa’da farklı sübvansiyon uygulamaları gerçekleştiriliyor. Yerel reklam verenlere yönelik, reklam çalışmalarında vergi indirimleri konuşulabilir” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen ve iki gün süren “2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı”, geniş bir katılımla sona erdi. Çalıştayda, Türkiye’nin iletişim politikalarının geleceğine yönelik önemli adımlar atıldı. Hazırlık çalıştayının çıktıları, nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılması planlanan “2. İletişim Şurası” kapsamında değerlendirilecek. 

SORUNLAR ELE ALINDI

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor’un katılım sağladığı çalıştayda yerel medyanın sorunları da konuşuldu. Moderatörlüğünü Basın İlan Kurumu Genel Başkan Yardımcısı Mesut Onat’ın yaptığı Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalışma Grubu’nda Başkan Zor, Anadolu basınının sıkıntılarını paylaştı. Dijital yayıncılığa geçiş ile birlikte medyanın ciddi gelir kaybına uğradığını dile getiren Başkan Zor, “ Yazılı basından dijitale geçiş ile birlikte abone ve reklam gelirlerinde ciddi kayıpları yaşanıyor. Bu durum sadece ülkemizde değil, dünya genelinde konuşuluyor. Basın sektörü için etik gelir kalemleri tartışılıyor. Kamu görevi yaptığını sürekli dile getirdiğimiz basın sektörü için Avrupa’da farklı sübvansiyon uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bizim de bu yönde arayışları hızlandırmamız lazım. Bunlar için yasal düzenlemeler gerekiyor. Basın sektörüne yönelik makine ve teçhizat alımlarında vergi muafiyetleri üzerinde çalışılması gerekiyor. Yerel reklam verenlere yönelik, reklam çalışmalarında vergi indirimleri konuşulabilir. Daha önce promosyon sektörüne uygulanan vergi matrahından indirim, reklam harcamalarında uygulanabilir. Üstelik bu çalışmalar Basın İlan Kurumu üzerinden gerçekleştirildiğinde, bir otokontrol da sağlanmış olur. Bu konuda detaylı bir çalışma yapılabilir.” şeklinde konuştu.