135 km’den Gaziantep’e menba kalitesinde içme suyu getiren Şahin, ne olur ne olmaz diye Düzbağ’dan sonra Çetintepe Barajı için de harekete geçti. Şahin, Düzbağ Barajı yapılana kadar Çetintepe Barajı’ndan da içme suyu temin edecek. Bunun için Çetintepe Barajından kendi içme suyu hattımıza 10 km boru döşenecek, Düzbağ’ın tünellerinin girişinden içme suyu hattımıza yapılacak bağlantı ile ihtiyaç anında buradan içme suyu alınacak.
DAĞLARI AŞTIK, İÇMESUYUNU GETİRDİK
Fatma Şahin, 11 yılda Türkiye’nin en çok içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı yatırımı yapan belediyesi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 1 yıllık yağışın 1-2 günde düştüğü mevsim değişimlerini ülkece yaşadığımızı belirten Şahin, “İçme suyu hattımızı yüzde 58 Kanalizasyon hattımızı yüzde 63 Yağmur suyu hattımızı yüzde 128 büyüttük. Milyonlarca metre yeni şebeke ve boru hattı döşedik. Melen’den sonra Türkiye’nin en uzun, en büyük içme suyu boru hattı projesine biz imza attık, dağları aştık, kilometrelerce tüneller yaptık, içinden otomobil geçecek büyüklükte bir boru hattı döşedik ve tam 135 km’den Gaziantep’e menba kalitesinde içme suyu getirdik” dedi.
ACI GERÇEK
Ne yazık ki ülkemizin en kurak bölgelerinden biri olan Gazi Şehrimizin, bu yıl beklentilerin de ötesinde kurak bir dönem yaşadığını dile getiren Şahin, “Böylesi acı bir gerçeklik içinde, susuzluğu gündemimizden kaldırmak için canla başla çalışıyoruz. Türkiye’nin en büyük ileri biyolojik su arıtma tesislerini şehrimize kazandırdık. Mevsim değişikliklerinden kaynaklı sıkıntılar da dünyanın gündeminde. Yaptığımız bu çalışmalarla 1 yıllık yağışın 1 günde düşmesinden kaynaklı su baskınlarını şehrimizde yüzde 90-95 oranında azalttık. Büyüyen, gelişen Gaziantep’in artan gereksinimlerini sürekli analiz ederek yeni hatlarımız ve altyapı yatırımlarımızla gereken tüm önlemleri almaya ve bu konuda Türkiye’nin önde gelen yatırımlarını yapan Büyükşehir Belediyesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
10 KM BORU YAPILACAK
Düzbağ’dan sonra benzer bir çalışmayı Çetintepe Barajı için yaptıklarını söyleyen Şahin, “Çetintepe Barajı DSİ tarafından yapılan ve biten bir baraj. Özellikle tarımsal sulama amaçlı yapıldı. Düzbağ Barajı yapılana kadar oradan su tutulduğu anda Gaziantep’te bundan istifade edecek. Suya ihtiyaç olduğunda buradan faydalanılacak. Barajdan kendi hattımıza 10 km boru yapılacak. Düzbağ’ın tünellerinin girişinden içme suyu hattımıza bağlantı yapılacak. İhtiyaç anında buradan içme suyu alınacak. Bir yıl içinde bu çalışmayı yapmayı planlıyoruz. Elimizi güçlendiriyoruz” şeklinde konuştu. Meral KINACILAR ERBEKTE