Geleceğin genç üreticileri ve araştırıcılarını geliştirmeye yönelik programın açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, üretimin çok geniş bir alana sahip olduğunu belirterek, “Sanattan kültüre, kültürden tiyatroya, tiyatrodan spora, spordan kozmetiğe, kozmetikten sanayiye her alanda üreteceğiz. Gaziantep Üniversitesi olarak üniversite sanayi iş birliğine büyük önem veriyoruz. Akademik desteğimizle sanayicilerimizin yanındayız.”  dedi. 
Kozmetik sektörü dünyada çok hızla ilerleyen bir sektör olduğunu kaydeden GAÜN Fitoterapi ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu,  “Bu sektörde artık Türkiye de ‘varım’ deme yolunda hızlı adımlarla gidiyor. Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydın, Fitoterapi ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurarak hem bitkisel ilaç hem bitkisel kozmetik sektöründe araştırma ve yeni ürün geliştirmelerle Gaziantep Üniversitesi’nin var olduğunu ispat etti. Hatta bu hafta içerisinde ilk ürünümüzü test ettik. Biz burada sanayisiyle, araştırmasıyla, üretimiyle elimizden gelen bilgi, belge, üretim, Ar-Ge, Ür-Ge’nin tamamını yapmak istiyoruz. “ şeklinde konuştu. 

SEKTÖRÜN GELECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ 
Üretici ve sanayicilerle üniversitenin bir araya gelmesini dernek olarak çok önemsediklerini belirten KÜAD Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Arslan, sanayinin gücüyle bilimin ışığı bir araya geldiğinde ortaya çok daha inovatif, özel işler çıktığını söyledi. Arslan konuşmasının devamında, kozmetik sektörü, sektörün geleceği ve KÜAD’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.