Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biri olan Gaziantep Şehir Hastanesi'nin 335 poliklinik ve acil servisin yanında 1875 yatak kapasitesiyle çalıştığı söyledi. Şahin, Gaziantep'te yapımı devam eden kadın ve doğum çocuk hastalıkları binasının kadın doğum hastanesinin yenilenme hizmetlerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Şahin, diğer yandan gelecek yıl ise 300 yataklı 25 Aralık Devlet Hastanesi'nin ek binasının tamamlanacağını vurguladı.

Hastanenin sadece Gaziantep'in değil, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sağlık hizmeti ihtiyacını karşıladığını belirten Şahin, “Yaklaşık 1 yılımızı geride bıraktık. Şimdiye kadar 2,5 milyon hastaya hizmet verdik. Bunun 2 milyonu poliklinik, 500 bini ise acil servis muayenesidir. Servislerde 70 bin, yoğun bakımlarda 15 bin olmak üzere toplam 85 bin hasta yatışı yapılmıştır. Şu anda aktif yoğun bakım yatak sayısı 259'dur. Bugüne kadar hastanemizde toplamda 10 bine yakın doğum gerçekleşti”dedi. 
85 BİN AMELİYAT YAPILDI 
Şahin, servislerde 70 bin, yoğun bakımlarda 15 bin olmak üzere toplam 85 bin hasta yatışı yapıldığını, toplamda 10 bine yakın doğumun da gerçekleştirildiğini ve 85 bin ameliyat gerçekleştirildiğini belirtti. Şahin, "Gaziantep Şehir Hastanesinde 64 ameliyathanenin 47'si hasta alımına devam edilmektedir. Gerçekleştirilen yaklaşık 85 bin ameliyatın 49 bini A, B, C grubudur. Ameliyatların yüzde 58‘i ABC grubunu içermektedir. Kamu hastanelerimizde bir koroner anjiyo cihazı ile hizmet verilmekte iken Şehir Hastanesinin faaliyete geçmesi ile birlikte 5 koroner anjiyo cihazıyla hizmet sunulmaktadır. Kalp merkezimizde yaklaşık 7 bin 500 tanısal anjiyo yapılmış ve 3 bin 500 hastaya stent takılmıştır. İlde tek bulunan Koroner CT cihazı Şehir Hastanemizde hizmet vermektedir" dedi.

Aile hekimlerinin yanındayız Aile hekimlerinin yanındayız

ÜREME YARDIMCI TEDAVİ MERKEZİ

Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi'ne açılışından bu yana yaklaşık 3 bin kişinin başvurduğunu belirten Şahin, "Yanık merkezimiz ve kronik yara merkezi ilk günden beri aktif hizmet sunmaktadır. Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi'ne açılışından bu yana yaklaşık 3 bin kişi başvurmuştur. Diyaliz ünitemiz 30 cihaz ile aktif olarak çalışmaktadır. Yaklaşık 60 bin hastaya Fizik Tedavi Ünitemizde ayaktan ve yatarak hizmet sunulmuştur. Yaklaşık 400 hastaya Robotik Yürüme cihazı ve Hidroterapi hizmeti verilmiştir. Türkiye de sadece 3 Genetik hastalıkları Değerlendirme merkezlerinde biri de Gaziantep Şehir Hastanesinde bulunmakta olup bölgeye hizmet vermektedir. El cerrahisi hizmeti mevcut olup 28 replantasyon ameliyatı gerçekleştirmiştir" şeklinde konuştu.

HEKİM EKSİKLİĞİ BULUNMUYOR

Donanımsal eksiklerinin ve uzman hekim eksiklerinin bulunmadığını söyleyen Şahin, "Hastanemizde 473 uzman hekim bulunmakta olup 346'sı klinisyendir. 97 pratisyen Hekim, 2 bin 48 Ebe-Hemşire, bin 334 diğer sağlık personeli ve bin 836 şirket personeli olmak üzere toplam 5 bin 949 personel ile hizmet sunulmaktadır. 14 Eğitim Klinik bulunmakta olup 4 Yan dal asistanı ve 104 ana dal asistan hekimimiz bulunmaktadır. Şu an için çok acil donanım eksiğimiz veya uzman ekim ihtiyacımız bulunmamaktadır" diye konuştu.

Editör: Ebru Kont