Sürdürülebilir tarım, tarım teknolojilerinin konuşulacağı, forumlar, etkinlikler, tiyatrolarıyla festival havasında geçecek organizasyon Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)’de yapılacak. 20 Şubat Perşembe Günü saat 10.00’da kapılarını açacak Tarım Zirvesi ve Fuar 23 Şubat Pazar Günü’ne kadar sürecek, tarım konuları tüm yönüyle ele alınacak.

PANEL DÜZENLENİYOR

Zirve Kapsamında ilk olarak "Kırsaldan Küresele: Tarımsal Gelişmeler Riskler & Yeni Fırsatlar"başlığıyla düzenlenen panelde, tarım sektöründeki güncel gelişmeler, iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkileri ve yeni teknolojilerin sektöre sunduğu fırsatlar ele alınacak.

İşbirliği sürecek İşbirliği sürecek

Etkinliğin moderatörlüğünü, kamu ve yerel yönetimler alanında önemli çalışmalara imza atan Dr. Ekrem Aslan üstlenecek. Panelde tarım sektörüne yön veren akademisyenler ve uzmanlar da yer alacak.

BİR ÇOK ETKİNLİK YAPILACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tarım Zirvesi 15’inci GAPTARIM Fuarı’nda yerini alarak birçok etkinlikle çiftçiler ve vatandaşlarla birlikte olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından OFM’de oluşturulan “Akıllı Tarım Uygulama Sokağı” gün boyu ziyarete açık olacak. Fide dağıtımı, iklim değişikliği ve toprak, çilek dikimi, atık bertaraf yöntemleri, kompost çalışma atölyesi, çalışma atölyeleri, coğrafi işaretler, ata tohum bankası, kent tarımı, drone ilaçlama teknikleri, nem sensör uygulamaları konularında oluşturulan sokakta etkinlikler fuar boyunca yapılacak.

BÜYÜKŞEHİRDEN ULAŞIM DESTEĞİ 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ayrıca etkinliklerin merkezi olan OFM’ye ulaşım için araç seferleri düzenlenecek. Şehir merkezinde oluşturulacak ring seferleri saat 09.00’da başlayacak. Seferler kent merkezinde 2 saatte bir devam edecek. Kent merkezinde, Onkoloji bölgesinden, Karataş 1’inci Bölge’den ve Düztepe’den kalkacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi önünden kaldırılacak araçlar ise saat başı sefer yapacak. İlçelerde ise Ziraat odalarının önünden saat 08.30’da OFM’ye hareket edecek.