Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, enflasyonla mücadelenin zorlu bir süreç olduğunu belirterek, “Bu mücadelede başarıya sadece sıkı para politikalarıyla ulaşılamayacağını, sürecin maliye politikaları ve kamu tasarrufu ile bir bütünlük içinde yürütülmesi gerektiğini, yükün sadece iş dünyası ve vatandaşa yüklenmemesi kamu kesiminin de destek vermesi gerektiğini her platformda dile getirdik. Bu bağlamda ekonomi yönetiminin açıkladığı "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" ni olumlu değerlendiriyoruz.  Paketin, enflasyon ile mücadele noktasında para ve maliye politikası eşgüdümünü sağlayarak, başarı şansını artıracağı inancıyla  ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KAPLAN YETERSİZ BULDU

Hükümetin açıkladığı tasarruf genelgesini yetersiz bulduğunu söyleyen Tim Halı Sektör Kurulu Başkanı Tim Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Kaplan, bazı tavsiyelerde bulundu. Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Kaplan, “Her ikinizde beni tanırsınız, samimiyetimden şüpheniz yoktur, sizlere şahsi fikrim olarak affınıza sığınarak bazı tasfiyelerde bulunacağım. Açıkladığınız Tasarruf Tedbirleri iyi ama bizim bu sıkıntıdan çıkmamız için yetersiz buluyorum” dedi.

İŞTE KAPLAN’IN ÖNERİLERİ

Kaplan önerilerini sıralayarak şunları dile getirdi:” Bu Düşük Kur Yüksek Faiz İhracatçı ve Sanayiciyi Zor Duruma Sokuyor Buna Acil Çözüm Bekliyoruz Merkez Bankasının Verdiği Reskont Kredisini İhracat Şartı ve Bankaya Faize Para Yatırmamış olması Şartına Bağlansın Grup Firmaları da Dahil Edilsin. İş Kur Aracılığı İle Resmî Kurumlar Ve Belediyelere Tahsis edilen işçilerin Tamamına Yakın Fuzuli Ve israftır İşe Gitmeden Bankamatik İşçiliği Yapılıyor. Yine İşsizlik Ödeneğinin süresi fazla bunun kısaltması gerek suistimal ediliyor. Yine elektriğimizin büyük bölümünü ithal ederken bizim güneş su rüzgarımıza neden kısıtlı izin veriliyor? Yurt içi yurtdışından uzak olmasa gerek. Yine İŞKUR Eğitim Destekleri Meslek Kursları israf verilen paralar araya ve aracılara gidiyor? Bizim Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay’da hububat hasadına başlandı veya yakında başlanacak, ama taban fiyat yok ve taban fiyatta tek fiyat istiyoruz. Ek verilen primler yine araya ve aracıya gidiyor. Tarım desteklerinde çiftçiye değil ürüne verilmesini istiyoruz”