Antalya XANADU Otel'de 15 Nisan'da düzenlenen toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu'nu temsilen TFF Amatör Futbol, Kadın Futbolu ve Engelli Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, TFF 2. ve 3. Liglerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanı Celal Demirtürk, TFF Futbol Gelişim Direktörü Emrah Bayraktar ve Antrenör Eğitim Departmanı Müdürü Emre Aydemir katıldı. Toplantıda Gaziantep TÜFAD Şube Başkanı İsmet Savcılıoğlu'da yer alıyor. 

Detaylı sunum gerçekleştirildi

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, 60 yılı aşkın süredir Türk futboluna hizmet eden derneğin, özellikle antrenörlerin gelişimini merkeze alan çalışmalarıyla futbolun yapısal gelişimine katkı sağladığını söyledi.  Etkinlikte, 10'un üzerinde spor bilimleri profesörünün katılımıyla akademik sunumlar ve oturumlar düzenlendi. PFDK Başkanı Celal Demirtürk, spor hukuku, PFDK'nın hukuki yapısı ve karar alma süreçleri üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Reform çalışmalarına dikkat çekildi

Husic yalnız bırakacak Husic yalnız bırakacak

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm ise konuşmasında, eğitimin ve futbol akademilerinin futbolun sürdürülebilir gelişimi açısından kritik bir rol üstlendiğini vurgularken; özellikle amatör futbol ile 2. ve 3. Lig kulüplerinin yapısal dönüşümüne ilişkin devam eden reform çalışmalarına dikkat çekti. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin ise futbol ailesinin tüm paydaşlarıyla daha yakın temas kurma vizyonu doğrultusunda Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen toplantılara katılarak, tabanın sesini dinlemenin önemine değindi. TFF Futbol Gelişim Direktörü Emrah Bayraktar ve Antrenör Eğitim Departmanı Müdürü Emre Aydemir de Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde yürütülen antrenör eğitimi ve gelişimi programları hakkında bilgi vererek, bu çalışmaların Türk futboluna uzun vadede katkı sağlayacağını ifade ettiler. Spor Servisi