Fatma Şahin mecliste 65 yaş üste vatandaşların su faturalarında indirime gidileceği müjdesi verirken çok tartışılan polislere lojman konusu da teklif karar olarak meclisten geçti. Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın protokolü imzalaması ile polisler lojmanlarına kavuşacak. CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu, ilimizde yaşanan cinnet ve cinayet olaylarının artışına dikkat çekerken Şahin, “Sorumluluğumuzun farkındayız. Sözün bittiği yerdeyiz. Derinlemesine bu konuda çalışıyoruz. Bakanlıklara gerekli raporları götüreceğiz” dedi. Mecliste ayrıca nane, bağcılıkla ilgili GAP Tarım’dan alınacak yüzde 90 hibe ve belediye katkısıyla üreticinin desteklenmesi için yapılacak çalışmalarla ilgili ilgili gündem maddesi de komisyonlara sevk edildi. 

Gündemin 1. Maddesi eğitime destek konusuyla ilgiliydi. Şahin, “ Eğitim şehri Gaziantep sloganıyla başlattığımız çalışmalara ilçe belediyelerimiz destek veriyor. Sağ olsunlar. Bizde eğitime ciddi manada projeler gerçekleştiriyoruz. Sizin verdiğiniz desteklerle eğitimde iyi bir noktaya geldik, daha önceki yıllarda son 10’daydık. Yani her şeyin başı eğitim, son dönemlerde çok güzel bir noktaya geldik” dedi.

Binaların deprem güvenliği belirlenmeli Binaların deprem güvenliği belirlenmeli

YENİ PROJELER ÖNEMLİ

Gaziantep’in nüfusunun depremden sonra 250 bin arttığını belirten Şahin, “48 saat içinde şehre su verdik. Suyu veren şehir olunca bize yoğun şekilde göç geldi. Zorunlu göçtü. Şehir büyüyor o nedenle sürekli GASKİ’nin yatırım yapması gerekiyor, altyapı belediyeciliği olmazsa olmazımız. Sürekli yatırım yapan bir belediyeyiz. Küresel ısınmadan dolayı ya hiç yağmur yağmıyor ya da m2’ye 70 kilogram yağış düşüyor. Diş hekimliğinin önü, ciddi bir kaynak gerekiyor. Çimento kavşağının olduğu yerde kuşaklama yapılıyor ve bir an önce sıkışma noktalarının yeni projelerle çözülmesi gerekiyor. GASKİ’nin bütçesi 3.5 milyar. Yatırım için borçlanmamız gerekiyor” dedi.
Mecliste nane, bağcılık üretiminin makineyle üretilmesi için yüzde 90’ı GAP idaresinden hibe olan gündem maddesi de görüşüldü. Kenan Seçkin bu konuda meclisi bilgilendirerek, “250 çiftçiye üzüm sıkma makinası verilecek. 30 tane köylü kadınlara sera kuracağız” dedi.

KOMİSYONA SEVKEDİLDİ

Fatma Şahin, bir diğer gündem maddesiyle ilgili de bilgi verdi ve “Tema vakfı ile sıkı çalışıyoruz. Ulusal uluslararası projelerle Gaziantep’i yeşil şehir yapma idealimiz var” dedi. Gaziantep’te suda indirim hazırlığı içinde olduklarını belirten Şahin, 65 yaş üstü vatandaşların su faturalarında indirim yapılacağını müjdeledi.  Şahin, “Hem devletimiz, hem herkes gayret gösteriyor. İnsanı yaşatki devlet yaşasın düsturuyla hareket ediyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi komisyona sevk edildi. 

POLİSLERE LOJMAN

Mecliste uzun süredir tartışılan polislere lojman konusu da gündeme geldi. Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. Şahin, “Şehir emniyette güvende değilse başka şeylerin bir anlamı yok. Rıdvan başkan döneminde yapılan lojmanlar Türkiye’de bir model oluşturacaktır. Şehrimizde 100 bin konut açığı var, polislerin ev ihtiyacı var, ev kiraları yüksek o nedenle Gaziantep’i tercih etmiyorlar, gelince de hızlı şekilde şehirden gitmek istiyorlar. O nedenle bu lojman sorununun halledilmesi gerekiyordu. Çevre bakanına gittik,  büyük bir iş haklısınız temel ihtiyaç ama, diğer ilçe belediyelerden talep gelince biz bunun altından kalkamayız, bunu büyükşehir üzerinden yaparız dedi. Sen ben yok biz varız dedik. Biz aracı olalım dedik. Sağ olsun Umut başkanımızla yeniden oturduk detayları konuştuk ve madde buraya geldi” diye konuştu.
Umut Yılmaz da, bunun şehrimiz için ihtiyaç olduğunu belirterek, “Çok uğraştık. İnşallah bu protokolü hemen imzalayıp lojmanları veririz” dedi. Şahin de, “Emniyet müdürümüz ve Valimiz heyecanla bekliyor. Sabah ilk işimiz bu olsun, Bismillah deyip imzalayalım” dedi. Lojmanlarla ilgili gündem maddesi teklif karar olarak oylandı oy birliği ile kabul edildi. 

BU ŞEHİR İYİYE GİTMİYOR
CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu, kentimizdeki şiddet, cinayet, cinnet, mafya olaylarını gündeme getirdi ve şunları söyledi: ”Nasıl bir şehir haline geldik. Siz şehrin şehri eminisiniz. Sözün bittiği yerdeyiz. Suriyeliler evladımıza, iş adamımıza bunu yapıyorsa bu şehir iyiye gitmiyor. Bu kadim şehrin geldiği noktayı görüyorsunuz. Cinayet, cinnetlerin yaşandığı şehir haline geldik. Bu şehir nereye gidiyor. Toplumsal yaraya parmak basmanız gerekmiyor mu. Bu tür olaylarla anılır şehir haline geldi. Bu yaraya parmak basmanızın zamanı geldi.  Emniyetle mi olur,  basınla, uzmanlarla mı olur bu şehir sizden çözüm bekliyor. İçim yanıyor. Sizden bu konuda ne yapılması gerekiyorsa onu yapmanızı bekliyorum.”

SON OLAY HAKİKATEN SÖZÜN BİTTİĞİ YER
Fatma Şahin de “Sizin hassasiyetiniz bizim hassasiyetimiz. 2004 yılında kadına yönelik şiddetle ilgili neler yaptığımızı biliyorsunuz. Söylediklerinizin altına bizde imza atıyoruz. Kurumlar arası çalışmalar gerekiyor. Olayların kök nedenine inerek, önleyici tedbirler alarak çalışma yapıyoruz. İlgili bakanlıklara bunu gönderiyoruz. Uluslararası toplum bunları nasıl çözdü Diyanet medeniyet kodlarıyla nasıl bakmamamız gerekiyor, ilgili birimlerle çalışmaları yapıyoruz. Çarşamba günü ilgili bakanlıklara gidecek şekilde Aile Akademimizin çalışmaları devam ediyor. İlk Aile Akademisi kuran belediyeyiz, 25 kişi çalışıyor. Son olay hakikaten sözün bittiği yer, arkaya bakıyorsunuz, bipolar 4 aydır ilacını kullanmamış. İlacını kullanmadığının da takip edildiği bir ağın, sistemin daha ileri boyutta çalıştığı bir mekanizma kurulması gerekiyor. Daha derinlemesine çalışmak istiyoruz. Koordinasyon çok önemli. Kök nedene inmek çok önemli. Kümeleştirip önleyici tedbirlere dönüştürmek çok önemli. Bakanlıklara göndereceğimiz altyapı önemli. Sorumluluğumuzun farkındayız. Yapma azim ve kararlılığındayız.” Şeklinde konuştu. Meral KINACILAR ERBEKTE
 

Editör: Ebru Kont