Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, 2023 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri listesine giren tüm firmaları tebrik ederek başarılar diledi. Bu ilçenin önemli firmalarından olan Bilal Çeker'in sahibi bulunduğu Volkan Petrolcülük Nizip'in birincisi olurken, Gaziantep'te ise aynı firma 4. Sırada yer aldı.

İLK SIRADA BİLAL ÇEKER VAR

Nizip'te kurumlar vergisi sıralamasında ilk üçe Bilal Çeker'in Volkan Petrolculuk ile Mehmet Özyurt'un Pamyağ ve Erim Arıkan Yağ Gıda İnşaat A.Ş. girdi. Gaziantep Defterdarlığı tarafından 2023 Yılı Kurumlar Vergi Rekortmenleri açıklandı. 2023 yılında şirketlerinin karlılığına göre ödedikleri kurumlar vergisi ile Gaziantep vergi rekortmenleri listesinde ilk 100 ‘e giren Nizip şirketlerinden Bilal Çeker'in sahibi olduğu Volkan Petrolcülük Nizip'te 1. olurken, Gaziantep'te ise 44. sırada yer aldı. Uzun zaman Nizip Ticaret Odası başkanlığını da başarıyla yürüten Mehmet Özyurt'un firması Pamyağ ise Nizip'te ikinci, Gaziantep'te ise 53. sırada yer aldı. Nizip'te vergi rekortmenleri listesinde 3. olan Erim Arıkan Yağ Gıda İnşaat A.Ş. Gaziantep'te ise 83. sırada yer buldu. Erim Arıkan'ın firması 9.573.369 TL vergi öderken, Pamyağ 13.176.665, Bilal Çeker'in firması 17.176.665 TL vergi ödedi.


Vergi ödemenin kutsal bir görev olduğunu dile getiren NTO Başkanı Mehmet Özyurt şunları ifade etti: “Vergilerimiz, kamu hizmetlerinin karşılanması ve hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için ülkemizin adına önem arz eden en sağlıklı kamu geliridir. 2023 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri listesine Gaziantep’in yanı sıra Nizipli firmalarımız da öne çıkmıştır. İlimizin ve ilçemizin önde gelen iş insanları üretim ve ihracat yolunda başarı elde ederken vergisini de düzenli ödeyerek ülkemizin kalkınması için önemli bir rol üstlenmektedir” dedi. 

Bu destek ilaç gibi gelecek Bu destek ilaç gibi gelecek

ÖNEMLİ BİR BAŞARI

Özyurt, “İş insanlarımızın bu başarıları, Nizip’in ekonomik gelişimine ve iş dünyasının dinamizmine olan katkıları bir kez daha gözler önüne serilmektedir. Vergi bilinci yüksek toplumlarda ekonomik kalkınma ve gelişme de aynı derecede seyretmektedir. Bizler de bu bilinçle hareket ederek bugüne kadar NTO olarak her kesimde vergi bilincinin oluşmasına yönelik tüm çalışmalara destek verdik ve bundan sonra da her konuda destek vermeye devam edeceğiz. İlçemizin ulusal çapta ekonomik büyümesine sundukları bu değerli katkılardan ötürü listeye giren veya girmeyen tüm firmalarımızı gönülden tebrik eder; bu önemli başarılarının devamını dileriz” şeklinde konuştu.
 

Editör: Ebru Kont