Bey Mahallesi'nde yaşayan Rasim Çaparoğlu, henüz 14 yaşındayken babasının aile geçimine katkıda bulunması için önerdiği mesleği kabul etmedi. Daha sonra mahalledeki bir bağlama ustasının yanında çırak olarak başladığı saz yapımını 50 yıldır severek sürdüren Rasim Çaparoğlu, ilerlemiş yaşına rağmen her gün iş yerine gelerek tezgâhının başında çalışmaya devam ediyor. Küçük atölyesinde bağlama üretimi ve tamiri yapan Çaparoğlu, 71 yaşında olmasına rağmen mesleğini ilk günkü aşk ve heyecanla severek sürdürüyor. Ustasından saz yapımının yanı sıra çalmayı da öğrenen Çaparoğlu, askere gidip geldikten sonra kendi iş yerini açtı.

USTA OLDU

Gündüz saz imalatı yapan Çaparoğlu, akşamları ise gazinolarda sahne almaya başladı. Aynı zamanda şair ve bestekar da olan Çaparoğlu, yıllardır bulduğu uygun ağaçları oyarak, bağlamaya dönüştürüyor. Kişiye ve sanatçıya göre özel ürün üreten Çaparoğlu, müziğe olan merakının bugün de aynı tutkuyla devam ettiğini dile getirdi.

SAZ ÇALIYOR

Naci Görür günü Naci Görür günü

Aynı zamanda şiir ve beste de yazdığını da ifade eden Çaparoğlu, "Yüzlerce okunan eserlerim var. Burada bu şekilde yaşayıp gidiyoruz. 20 sene sahnede saz çaldım. Gündüz saz imalatı yapıyordum, akşamları da sahnede saz çalıyordum. Şu anda ise bu iş benim için bir hobi oldu. Dükkan kiram çıktıktan sonra mesele bitiyor. Zaten emekliyim. Yıllardır sahneden ve saz yapımından geçimimi sağladım. 4 çocuğum var, onlar saz çalmayı bilmezler. Çocuklarıma saz çalmayı öğretmedim ama torunlarımın saz çalmasını öğrenmelerini istiyorum. Torunlarımdan gitar, keman ve bağlama çalan var" şeklinde konuştu.