Ersoy, devletin güçlü iradesi ve milletin dayanışma ruhuyla sadece can kayıplarının değil, aynı zamanda kültürel mirasın da yeniden ayağa kaldırıldığını vurguladı.

"Manevi mirasımız da derinden etkilendi"

Bakan Ersoy paylaşımında, “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük depremler, milletimizin sadece canını değil, manevi mirasını da derinden yaraladı. Ancak devletimizin güçlü iradesi ve milletimizin dayanışma ruhu sayesinde bu etkileri hızla ortadan kaldırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

377 vakıf eserinde restorasyon sürüyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalara dikkat çeken Ersoy, geçtiğimiz yıl 11 vakıf eserinin restorasyonunun tamamlandığını, halen 377 vakıf eserinde restorasyon çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirtti.

Çocuklar için dijital adım Çocuklar için dijital adım

Alaüddevle Camii yeniden ibadete açıldı

Depremlerden etkilenen ve asırlardır milletin inancını simgeleyen camilerle vakıf eserlerinin ayağa kaldırılması için büyük bir özveriyle çalışıldığını kaydeden Bakan Ersoy, Gaziantep’teki Alaüddevle Camii’nin restorasyonunun tamamlandığını ve yeniden ibadete açıldığını duyurdu.

“Alaüddevle Camii’nin yeniden ibadete açılmış olması, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun bir nişanesi olarak bizlere umut veriyor.” diyen Ersoy, bu çalışmaların medeniyet değerlerinin yaşatılması ve vakıf kültürüne sahip çıkılması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

"Bu bir vefa borcudur"

Ersoy paylaşımını, “Bu hizmetlerimiz, ecdadımızdan miras kalan vakıf kültürünü ve medeniyet değerlerimizi yaşatmak adına bir vefa borcumuzdur. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gönülden teşekkür ediyorum.” sözleriyle tamamladı.