Taleplerini daha geniş kitlelere duyurmayı hedeflediklerini belirten Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Adil Vergi Sistemi, eşit işe eşit ücret ve insanca yaşayacak bir emekli aylığı istiyoruz” dedi.
EĞİTİM SEN’DE BULUŞALIM
Eğitim Sen olarak, eğitim ve bilim emekçilerinin haklarını, insanca yaşam koşullarını ve güvenceli çalışma hakkını savunmak için yeni bir örgütlenme ve mücadele kampanyası başlattıklarını belirten Parlakçı, “Haklarımız, Taleplerimiz ve Geleceğimiz İçin Eğitim Sen’de Buluşalım’ şiarıyla yola çıktığımız bu kampanya ile eğitim ve bilim emekçilerinin en geniş kesimlerine ulaşmayı ve onlarla ortak bir gelecek örgütlemek birlikte mücadeleyi ilmek ilmek örmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
AÇLIK VE YOKSULLUK İÇİNDE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ
Ortak taleplerini sıralayan Parlakçı şunları söyledi:“Adil Vergi sistemi, Eşit İşe Eşit Ücret istiyoruz. Yan Ödemeler Taban Aylığa Yansıtılmalıdır. Ek ödemeler yerine maaşlarımızda kalıcı iyileştirme istiyoruz. İnsanca Yaşayacak Bir Emekli Aylığı İstiyoruz. Türkiye’de özellikle Ekim 2008’de yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda (SSGSS) yapılan değişiklikler, emekli aylıklarının her geçen yıl düşmesine neden olmuştur. Eğitim ve bilim emekçileri olarak emekli olduğumuzda açlık ve yoksulluk içinde yaşamak istemiyoruz! İnsanca bir emeklilik aylığı talep ediyoruz.” Meral KINACILAR ERBEKTE