Tehlike saçıyor! Bakanlık bu 2 ürünü yasaklıyor Tehlike saçıyor! Bakanlık bu 2 ürünü yasaklıyor

Bakan Uraloğlu, “Toplam 5 bin 565 yerleşim yerine elektronik haberleşme hizmeti verildi. 233 yerleşim yerine daha mobil teknolojilerle hizmet götürmek üzere çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, operatörler tarafından hizmet götürme yükümlülüğü bulunmayan yerleşim yerlerine, tüm maliyetleri karşılanarak internet hizmetleri ulaştırdıklarını belirtti. Bakan Uraloğlu, “Özellikle kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımıza, 4.5G teknolojisi ile mobil ses ve geniş bant internet hizmetlerini, tüm maliyetleri karşılayarak götürüyoruz. Bu çalışmalarımızı Evrensel Hizmet Projeleri olarak ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 
HABERLEŞME HİZMETİ 

Bakan Uraloğlu, ülkemizde evrensel hizmete ilişkin çalışmaların 5369 sayılı ‘Evrensel Hizmet Kanunu’ ve ‘Evrensel Hizmet Gelirlerinin Tahsili ve Giderlerin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ esas alınarak yapıldığını belirterek şunları söyledi: “Ülkemizde coğrafi koşullar bakımından ulaşımı zor ve altyapı kurulumu maliyeti daha yüksek olan kırsal yerleşim yerlerine, işletmeciler tarafından ticari olarak elektronik haberleşme hizmeti verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bakanlığımız bu yerleşim yerlerine, 5369 sayılı Evrensel Hizmet Kanunu hükümleri çerçevesinde, tüm altyapı kurulum ve işletme maliyetleri kamu kaynaklarından karşılanmak üzere elektronik haberleşme hizmetinin götürülmesini sağlanmaktadır.”
 
HİZMETLERİ ANLATTI

Proje kapsamında verilen hizmetleri özetleyen Bakan Uraloğlu, şu bilgileri aktardı: “Kısım 1-2 projesi kapsamında kurulmuş olan ve 2 bin 728 yerleşim yerine 2G ve 4.5 G hizmeti sunulan sahaların bakım ve işletmesi ile Kısım 3 projesi kapsamında yaklaşık bin yerleşim yerine 2G ve 4.5 G hizmeti sunulan sahanın kurulması ve bakım işletmesi TÜRKSAT tarafından sağlanmaktadır. WiMax projesi kapsamında kurulmuş olan 2044 yerleşim yerine sabit telefon ve internet hizmeti sunulan sahaların bakım ve işletmesi ile Kısım 2-3 projesi kapsamında kurulan 2G ve 4.5G hizmeti sunulan sahaların çekirdek şebekenin işletilmesi Türk Telekom tarafından yürütülmektedir. Kısım 1 projesi kapsamında kurulan sahaların çekirdek şebeke işletmesi ise Turkcell tarafından yapılmaktadır.”