Teşkilat ruhu diri tutulacak Teşkilat ruhu diri tutulacak

*Suriyeliler dönmek istiyor ama orada su olmayınca sıkıntı var
*TOKİ'den beklemeden Gazi Konut'ta her ay 1000 konut çekilişi yapıyoruz
*Kent lokantalarından önce 'Haydi Sofraya' projemiz hayattaydı.

İller bankasından belediyelere gelen kişi başı paylar konusunda bilgi veren Şahin, “Bu listede Gaziantep 30’ncu sırada. Oranı ise yüzde 2,411. Mersin ise 6’ncı sırada. Neden ? Çünkü bizim sanayicilerin ürünlerini buradan gönderiyor ve Mersin’e gider olarak yansıdığı için bu ilin payı çok yüksek. Bunun yerine nüfusa oranlama yapılarak kişi başı paylar belirlense inanın sorun çıkmayacak. Biz konuda iş birliği yapmaya hazırız ” dedi. 

Cerablus ve Halep’teki çalışmalarla ilgili bilgi veren Şahin, şunları anlattı: “72 bin kişi Gaziantep'ten ayrıldı son dönemde. Onlarla konuştum. 'Başkanım geri döneceğiz ama orada su yok' diyorlar. Şam Valisi ile konuştuk. Dedi ki 'Günde 1 saat su geliyor.' Cerablus modelinden bir planımız var orada da. Şu anda Cerablus'a 200 bin kişi döndü. Halep'te de aynı şeyi yapacağız. Meclis'ten hemen geçirelim dedik; Halep ve Şam ile kardeş şehir olalım. CHP hem Suriyeliler burada niye yaşıyor diye bizi mahvettiler. Hem Suriyeliler geri dönmek istiyor yardım edeceğiz niye kardeş şehir oluyoruz diyorlar.  Normalleşmeler sağlanınca geri dönüşler de hızlanacak. Suriyelilerin geri dönmesi için altyapının oluşturulması gerekiyor.”

DEPREM YARALARI

“2 yıl içerisinde bütün halk sahipleri evlerine kavuştu. Depremden 48 saat sonra şehre su verdik.  Depremden sonra 50 bin konut açığım arttı. Ve biz yalnızca TOKİ'den beklemeden Gazi Konut'u kurduk Gazi Konut'ta her ay 1000 konutun çekilişini yapıyoruz. Talep 100.000. Sanayinin içerisinde Sanayi Bakanımızla konuştuk orada konut yapacağız. Konutu çözdüğümüzde işçi de mutlu olacak. Bütün hemşerilerim biliyor ki; Fatma Hanım inanmadığı hiçbir şeyi söylemez. Yüzde 60'ının temelini attım söylediğim her şeyin, yüzde 40'ını planlamasını yaptım. Bu güven oluşturuyor.”

EMEVİİ CAMİİ'NİN HALILARI

“Halıcılar Birliği geldi dediler ki; 'Bu iş bize yakışır.' Biz de hemen Abdülhamit bakanımıza söyledik. Tasarımı çalıştık, rengi çalıştık, istişare kurulu oluşturduk. Çok hızlı oldu. Onlara bir söz vermiştim. İlk teravihe yetiştireceğiz diye. İlk teravihe yetiştirdik. İlk cumayı da kıldık. Mustafa Varank bakanımız da çok emek sarf etti.  Halılar o camide çok eskiydi. Emevi Camii'de her dönemin bir izi var ve bu halı oraya çok yakıştı.  Özgür Bey diyor ki; 'Suriyeliler Esad gitti, hemen dönsün'. Böyle bir şey mümkün değil, hemen nasıl dönsünler?”

SOKAK KÖPEĞİ ÇALIŞMALARI

 “Rehabilitasyon Merkezi yaptık. Toplama ekibimiz var. 80 kişi çalışıyor. Topladığımız hayvanları rehabilitasyon merkezine götürüyoruz. Hayvanların hepsini kısırlaştırma ve aşılarını yapıyoruz. Hayvan da mutlu, insan da güvende. Gaziantep merkezlerinde bütün hayvanları topladığımız bir sistem oluşturduk” 

41 YILLIK EVLİLERE UMRE DESTEĞİ

“Aile Yılı çok kıymetli. Aile akademisini biz daha önce açmıştık. Yüzde 80 o akademiye gidenler boşanmadan vazgeçiyor. Çocuk dostu, genç dostu, kadın dostu Büyükşehir hedefiyle başlattık. Bunların hepsini bir aile kartı haline çevireceğim. Kreş de var bunun içerisinde. İstanbul'un açtığı kreşle bizim açtığımız kreş arasındaki fark biz MEB'e devrediyoruz. O yüzden kreşin herkesin uygulayacağı bir yapıya döndürmemiz gerekiyor.  Emekliler bizim için çok umutlu. Bir kere ikisi de hiç gitmemiş olacak. O kadar büyük bir heyecan yarattı ki. Başvurular yeni başladı. Daha önce eşi gittiyse gidemez. Aile Yılı'na ait bir proje. İkisi beraber gidecek. Müftümüz başında. Bütün müracaatlarla tek tek ilgilenilecek. Şartlar uygun olanlar hızlı bir şekilde planlanacak. Hayırseverler de devreye giriyorlar. Bu yola çıktık bakacağız sayıya. “

ERDOĞAN’A ÖVGÜ

Kent lokantalarından önce 'Haydi Sofraya' projemiz hayattaydı. Biz yaptığımızı anlatamıyoruz. Öğle vakti geliyorlar 4 çeşit yemeği 40 TL'ye yiyorlar. Ben bunu 7 yıldır yapıyorum. Önce Haydi Büfelere, Haydi Tarladan Sofraya, Haydi Kahveye, Haydi Çaya gibi projelerimiz çok güzel çalışıyor.  Cumhurbaşkanımızın üzerimde çok emeği var. Muhteşem bir takibi ve muhteşem bir çalışması var. Kurucu liderimiz Atatürk, dönüştürücü liderimiz Sayın Erdoğan'dır.