Dereceye giren okulların öğrencilerine sırasıyla tam altın, yarım altın ve çeyrek altın; okul müdürlerine ise teşekkür plaketi takdim edildi.
NTO Osman Sayın Konferans Salonu'nda düzenlenen programa;Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hulusi Külahçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Meclis Başkanı Bekir Karabacak, Genel Sekreter Dilek Süzer, NTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Yarı finalde başarı gösteren ve finale yükselen Abdurrahman Alkan Ortaokulu, Adile Altınbaş Ortaokulu Yunus Emre Ortaokulu büyük ödül için kıyasıya yarıştı. Final de Abdurrahman Alkan Ortaokulu birinci, İkinci: Adile Altınbaş Ortaokulu ve Üçüncü: Yunus Emre Ortaokulu oldu.
KATKI SAĞLIYOR
Programın açılışında konuşan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt; bilgiye, öğrenmeye ve eğitimin toplumsal kalkınmadaki yerine vurgu yaparak, NTO olarak eğitimi stratejik bir alan olarak gördüklerini ifade etti. Yarışmayla birlikte öğrencilerin hem akademik hem sosyal becerilerinin gelişmesine katkı sağlandığını belirtti. Programda konuşma yapan Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, öğrencilerin bilgiye olan ilgisini canlı tutan bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, Nizip Ticaret Odası’nın eğitime verdiği katkıların örnek teşkile ettiğini belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.