Oğuzeli ilçesinde miras ve intikal yoluyla parçalı ve dağınık bir yapıya dönüşen arazi varlığını toplulaştırma kapsamına aldıklarını belirten Balta, 37 mahallede 332 bin 700 dekar tarım arazisinin toplulaştıracağını anlattı.
Sürdürülebilir ve ekonomik tarımın önündeki engelleri kaldırmak için durmadan çalıştıklarını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Bu engelleri en başında yer alan parçalanmış arazi varlığı problemini çözmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” dedi.
TARIMA UYGUN HALE GELECEK
Oğuzeli ilçesinde miras ve intikal yoluyla parçalı ve dağınık bir yapıya dönüşen arazi varlığını toplulaştırma kapsamına aldıklarını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje kapsamında 37 mahallede 332 bin 700 dekar tarım arazisini toplulaştırarak makineli tarıma daha uygun hale getireceklerini ve böylelikle çiftçi kardeşlerimizin giderlerindeki düşüşle birlikte tarımsal üretimde önemli oranda zirai gelir artışı sağlanmış olacaktır.” dedi.
STANDARTLAR YÜKSELİYOR
Toplulaştırma yapılan alandaki Tarla İçi Geliştirme faaliyetleriyle arazilerin standartlarının yükseltildiğini vurgulayan Balta, “ bu amaçla makinalı tarıma engel olan yaklaşık 1 Milyon 200 Bin m3 taşı toplayıp ekilebilir alan dışına taşıyarak hem ekilebilir arazi varlığımızı artıracağız hem de arazilerin standartlarını da yükselteceğiz” diye konuştu.
KONFORLU HALE GELECEK
Projenin en önemli faydalarından birinin de çiftçilerin arazilerine kolay ulaşımının sağlanması olduğunu söyleyen Balta,, “Bin Km tarla içi ulaşım yoluyla birlikte çeşitli ebatlarda 60 adet menfez ve 270 adet yol geçişiyle birlikte çiftçilerimizin tarlalarına ulaşımlarını da daha konforlu hale getiriyoruz.” dedi.
2026 SONUNA KADAR TAMAM
Proje kapsamındaki 37 mahalleden 19’unda yer tesliminin sağlandığını ve 19 kilometrelik yol imalatıyla birlikte 90 Bin m3 taşın toplanarak arazi dışına naklinin gerçekleştirildiğini belirten Balta, Hedefimiz 2026 sonuna kadar tüm parselasyon ve imalatları tamamlayarak çiftçilerimize yeni tapularını teslim etmektir” diye konuştu.