Neden SIFIR… Çünkü haklı gerekçem var da ondan.. Eğer bir şehirde çok katlı okulların büyük bölümünde asansör yok ise, var olan çalıştırılmıyorsa.. Veya arızalı ise tamir ettirilmiyor ve yenilenmiyorsa… O şehirde engelliler başta olmak üzere sırtlarında çantalarla öğrenciler 3-4 hatta 5. Katlara çıkartılmaya mahkum ediliyorsa, buna göz yuman yetkililere vereceğim karne notum sıfır olur.. Madem milli eğitim öğrencilere sömester tatili nedeniyle karne verdi ve maşallah hepsi de çok iyi notlarıyla dolu.. O zaman bu fırsattan istifade, bende Milli Eğitime vereceğim karne notunda ASANSÖR hanesine SIFIR yazma gerekçemi şöyle açıklıyorum..
Fazla yorum yapmaya gerek görmüyorum.. Detaylar ve bilgi kaynağım Gaziantep Milli Eğitim sayfasıdır.. Şunlar yazılıyor resmi sayfada..
BUYRUN BİRLİKTE OKUYUP ÖĞRENELİM
Gaziantep'te toplam 1395 okul-kurum var. ŞAHİNBEY'de 288 okulun sadece 131 Tanesinde asansör var. Bunlardan da 81 tanesi aktif kullanılıyor. 42 Tanesinde kırmızı etiket var, 58 okulun etiket rengi belli değil.
Geçelim SEHİTKAMİL’e..Toplam 309 okul var. Sadece 121 tanesi Asansörlü okul, bunlardan 51 tanesi aktif çalışıyor. 21’i Kırmızı etiketli..70’i Bilinmeyen etiketli.. O bilinmeyen etiketli nedir onu da bilmiyorum.. Gidelim NİZİP ilçemize..Toplam 153 Okul var. Bunlardan sadece 41 okulda asansör var, aktif 22 tane.. 20 okulda etiket yok, 3 okul kırmızı etiketli.. Oradan geçelim OĞUZELİ ilçesine.. Toplamda 40 okul var ve maalesef sadece 5 okulda asansör bulunuyor. Bunların 3 tanesinde asansör çalıştırılıyor.. Gerisi sakıncalı yani, renkler kırmızı, yeşil ve gri.. KARKAMIŞ’a geçtiğimizde 27 okul olduğunu öğreniyoruz ve hiçbirinin de Asansörü olmadığına şahit oluyoruz.. ARABAN’a uzandığımızda 58 okuldan, 8 okulda asansör olduğunu, bunlardan da beş tanesi aktif olduğunu tespit ediyoruz.. Ve yine 7 okulun etiket renginin belli olmadığına şahit oluyoruz.. YAVUZELİ’nde 49 okuldan sadece 1 okulda asansörün olduğunu onun da çalıştırılmadığı yazıyor eğitimin sayfasında.. NURDAĞI’nda 45 okuldan 11’inde Asansör varmış. 6 tanesi aktif, 5 okulda ise renk yok bir okulda kırmızı renk var. Yani kalitesi ve ne olduğu belli değil.. Finali Sevgili Şamil Tayyar’ın doğduğu İSLAHİYE’de yapıyoruz. Ve bu ilçemizde 94 okulun olduğunu, ve maalesef sadece 8 okulda asansör bulunduğunu, bunlardan da 6 tanesinin arızalı olduğunu öğreniyoruz...
Fazla söze gerek var mı.. Asansör karnesinde Gaziantep Milli Eğitimine SIFIR vermekte haksızmıyım..
GAZİANTEPSPOR İÇİN YOLUN SONUSon Ümraniye maçı ile birlikte alınan 7-0 lık skor, Gaziantepspor için artık yolun sonunun geldiğinin belgesi olmuştur. Kabullenemiyoruz tabii. Daha geçen hafta yazdım, İbrahim Kızıl'a olan öfke yüzünden koskoca çınar yok edilmek isteniyor diye.. Buna kulübü işbilmezlerin işgali de eklenince, artık o herşeyimiz dediğimiz Gaziantepspor için yapacak birşeyimiz kalmamıştır. Acı da olsa gerçek budur.. Gaziantepspor kulübü, artık kendine vitrin arayanların elinde oyuncağa döndürülmüştür. Buna seyirci kalıp izin verenleri affetmem asla.. Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar..
HAVAALANINDAN ŞİKAYETLERE TV EKLENDİ
Adı aslında Havalimanı.. Ama limana benzer yanı olmadığı için ben havaalanı diyorum.. Şikayet o kadar çok ki, yazmaktan usandığımı söylemeliyim.. Ama bıkmayacağım elbette.. En çok gelen şikayetlerin başındaki Otopark sıkıntısı artık KRONİKLEŞTİ.. Herkes başının çaresine baksın.. Şimdi yenisi geldi, onu da sayın müdürümüz Alaattin Kırcı’nın dikkatine sunuyorum.. Yolcular CIP bölümünde TV izlerken hepsinde sadece A haberin açık olduğunu söylüyor ve “yetkiliye başka kanal yok mu, CNN açın, Kanal D açın dedik cevap yok açamayız denildi. Bari NTV’yi açın dedik onu da açamayız dediler. İşte size de gönderiyoruz görüntüyü” şeklinde konuştular. Doğrusu bunu hiç aklıma getirmemiştim ama madem böyle bir şikayet var, onu da Sayın Alaattin Müdürümüze iletmeyi kendime görev sayıyorum..
BALIKLI PARKININ SİMGESİ NEREYE GİTTİ
Bir şikayet te, Balıklı parkındaki balık simgesine.. Balık ve küçük çocuk vardı yapıldığında. Parkın adının Balıklı konulmasının en anlamlı figürüydü. Farkında değiliz tabii buradaki yeniliklerden sonra o simgenin kaldırılışına.. Duyarlı bir okurum söyleyip eski resmini de atınca, bende yetkililerin dikkatini çekmek için konuyu burada dile getirmeyi uygun gördüm. Aslında Balıklı parkı için söyleyeceklerim sadece Balıklı çocuk simgesi değil. Burası çok karmaşık ve anlamını kaybetmiş bir görüntüye büründürülmüş. Modern görüntüden ziyade bir kasaba meydanına çevrilmiş.. Ortaya konulan devasa büfe, insanların oturması için yapılan banklar son derece ilkel..
Hepinize iyi haftalar