Bulut bilişim çözümlerini yerel veri merkezlerinden almanın en önemli avantajlarından birisi 7/24 ana dilde hizmet verebilmesi. Bulut bilişim hizmetleri, üst düzey ve güncel teknolojilerin tüm işletmeler tarafından kullanılabilmesini sağlarken, yerel veri merkezlerinin sunduğu finansal avantajlarla beraber çok daha fazla tercih ediliyorlar
Türkiye’nin veri merkezi Radore, veri merkezi hizmetlerinin yerel sağlayıcılar tarafından sunulması sayesinde, hem işletmeler hem de ülke ekonomisi için sağlanan faydaların altını çiziyor.
Radore Veri Merkezi Finans Direktörü Hakkı Polat’ın verdiği bilgilere göre, işletmeler kendilerini taşıyabilen, ölçeklendirilebilen, sağlam bir BT altyapısına ihtiyaç duyuyor. Yüksek ilk yatırım maliyetine katlanmak istemeyen işletmelerin imdadına ise bulut bilişim teknolojileri ve yerel veri merkezinin sunduğu finansal avantajlar yetişiyor.
İlk yatırım maliyetine katlanmama
Sunucu satın almak, ihtiyaca uygun cihazları seçmek, sürekli bakım ve yedeklemesini yapmak ortaya binlerce dolarlık maliyetler çıkarıyor. Bulut bilişim teknolojilerinin esnek kullanım imkânı ve aylık olarak ücretlendirilmesi, işletmeleri önemli bir yatırım yükünden kurtarıyor. Sürekli verilen teknik destek ve bakım hizmeti de işletmelerin kendi işlerine odaklanarak verimin artmasına olanak tanıyor.
Kur sürprizini ortadan kaldırıyor
Bulut bilişim çözümlerini yerel veri merkezlerinden almanın en önemli avantajlarından birisi 7/24 ana dilde hizmet verebilmesi. Bununla birlikte sunulan hizmetin Türk Lirası cinsinden de fiyatlandırılması, herhangi bir kur dalgalanmasında alınan hizmetlerde ani değişiklikler yaşanmasının önüne geçiyor. Böylece işletmeler orta vadeli planlarında yer alan maliyetlerin üzerine çıkmadan gerekli altyapı hizmetini alabiliyorlar.
Ülke ekonomisine katkı
Gartner verilerine göre, dünya çapında genel bulut (public cloud) pazarının değeri 2019 yılı sonunda 206 milyar doları aşacak. Verinin Türkiye’de tutulması ve yerel sağlayıcılardan hizmet alınması ise küresel pazardan çok daha büyük bir pay alınmasını sağlayacak.
Radore’nin desteği ile Akademetre tarafından KOBİ’lerle yapılan anketin sonuçlarına göre, KOBİ’lerin yüzde 80’i teknolojik altyapı hizmeti alma konusunda yerel şirketleri tercih ediyor. En önemli sebep olarak ise ülkeye sağladığı katkı belirtiliyor. Bu sayede yurt dışına döviz çıkışı olmaması için de katkı sağlanıyor.
7/24 hizmet sunan operasyon merkezine sahip olan yerel veri merkezi Radore, KOBİ’lerin ihtiyaçları doğrultusunda sunduğu özelleştirilebilen veri merkezi çözümleriyle, doğru BT altyapısının kurgulanması için yardımcı oluyor. Daha fazla bilgi için radore.com adresini kullanabilirsiniz.