Toplumsal değişim ve dönüşümün öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri topluma kazandırmak üzere 2008 yılında hayata geçirdiği Düşler Akademisi, Türkiye’de gönüllülük olgusunun yaygınlaşması için sivil topluma ve sosyal sorumluluk projelerine liderlik etmeyi sürdürüyor. Yılda 2 bini aşkın gönüllünün aktif rol aldığı “Düşler Akademisi”, özellikle 18-25 yaş aralığındaki gençler arasında gönüllülüğün yaygınlaşmasında önemli rol oynuyor. “Düşler Akademisi”, 2008 yılından bu yana yaklaşık 19 bin gönüllü ile 6 bin öğrencinin engellerini aşmasına destek oldu.
“Düşler Akademisi” projesi kapsamında yapılan gönüllülük çalışmaları, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Düşler Akademisi Kurucusu Ercan Tutal’ın katılımıyla Düşler Akademisi Kaş’ta düzenlenen toplantıda paylaşıldı. Vodafone olarak sosyal yatırımlara büyük önem verdiklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, şunları söyledi:
“Toplumun önemli bir yüzdesini oluşturan engelli bireyler için kalıcı çözümler üretmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Engelli dostlarımızı topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Engelliler için değil, engellilerle birlikte yenilikçi projeler geliştirmeliyiz. ‘Düşler Akademisi’ gibi sosyal girişim projeleriyle, onlara hayatta bağımsız olabileceklerini hissettiren modeller sunmalıyız. Bu işin esası gönüllülük. Bu sebeple biz de Türkiye Vodafone Vakfı’nın tüm projelerinde gönüllülerin katkılarına önem veriyoruz ve gönüllülük olgusunu teşvik ediyoruz. ‘Düşler Akademisi’ bu anlamda çok güzel bir örnek, bir öncü. Bu vesileyle, herkesi hayatlarının bir döneminde ‘Düşler Akademisi’ne gönüllü olmaya davet ediyoruz.”