1 Ağustos ta başlayacak olan ve hepimizi yakından ilgilendiren 4. Toplu Sözleşme Görüşmeleri Yapılacak.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Ulaşım-Sen olarak kabul edilebilir, kabul edildiğinde hem çalışanın hem kamunun hemde piyasaların faydalanacağı taleplerimiz Genel Merkezlerimiz tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletilip kamu oyu ile paylaşıldı.
2020 İçin %10+10 + %3 Refah payı
2021 için % 8+8 + %3 refah payı taban aylığa 600 TL zam.
Tüm taraflara hayırlı olsun..
Dün rakibimiz olan tüm iş kollarında yetkili konfederasyon malum pardon Memur-sen de tüm çalışanları hayal kırıklığına uğratan taleplerini paylaştı.
Taban aylığa 200 TL zam
2020 için % 8+7 + 3,2 refah payı
2021 için % 6+6 + 2 refah payı bakalım nasıl bir tiyatro çevirecekler.
Genel talepleri hayal kırıklığı da iş kolumuzda yetkili sendika UÇMS'ninkiler ondan farklı mı, al birini vur ötekine büyüğü ne ise küçüğü de aynı... 8 Kurum yaklaşık 35 bin çalışanın sorunları yine 10 sayfaya sığdırılmış, 15'i daha önceki kazanımların devamı olan toplamda 47 maddeye sıkıştırılmış, ki bunların çoğuda "ben yazdım ama olmadı, daha ne istiyorsunuz" mantığıyla kaleme alınmış.
Tek olumlu görülecek şey bazı taleplerin meslek gruplarını temsil eden derneklerin istekleri doğrultusunda yapılmışa benziyor olması.
Üzgünüm yönetim değişmiş olsa da Acemilik izleri ve işi ciddiye almama alışkanlıkları değişmemiş
Birde sanki yemin edilmiş gibi 49 kalem sorun 50 olmuyor oysa kitap dolusu sıralanacak sorun mevcut sektörde
Göz boyamaya popülist yaklaşmaya gerek yok, genel müdürlerle , derneklerle sözüm ona çalıştay yapılana kadar kurumlara inilip çalışanlara sorulsaydı kimin ne sorunu var görülürdü.
Taleplerde devrim kabul ettikleri bir ayrışma ile dinamiklerini yerle bir ettikleri, oynanan çalışanların mutsuz olduğu TCDD koridorlarına gezselerdi gerçek sorun ve sıkıntıları daha iyi görürlerdi.
Bir kaç istasyona uğranılsaydı onlarca sıkıntı not edilir belki bir kaç yerinde çözüm bulunurdu.
Oturacağınız masanın adı Toplu Sözleşme masası sıvışmak olmaz.
Sendikalarda genel başkan değişir,yönetim değişir ancak masadaki bürokratlar işin uzmanı onlar değişmez.
Emin olun bizler fark etmesek bile onlar noktayı virgülü metinlerin ne zaman yazılıp ne zaman kopyala yapıştır yapıldığını hemen fark eder işine geleni geçirir diğerleri ters teper.
Evet Memur-sen masanın acemisi değil ancak kurdu hiç değil, her zaman kuzu gibi tercihini hükumetten yana kullanan tescilli sarı sendika.
Toplu sözleşmeler aileleri ile birlikte milyonlarca insanı ve onların rahatlaması sonucu daha fazla kazanacak esnafı tüccarı velhasıl kelam tüm kesimleri ilgilendiriyor.
4. Toplu Sözleşme defaten toplu görüşmelerine katılan AKP bakanları sayın Cumhurbaşkanına sormadan bir karar vermezler hatta veremezler.
Dolayısıyla bu zam pazarlığının bir ucu yıllardır enflasyon farkına kurban edilen memur diğer ucu girdiği her seçimi kazanan Sayın Cumhurbaşkanı.
Elbette her seçimin hem devlete hem millete ciddi maliyetleri var, Sayın Cumhurbaşkanı ve Hükümetleri bu süre içinde memur kesimini hep görmezlikten gelip ihmal ettiler.
Bazen ağrımıza gitse de mecburen sineye çektik, onlarda haklıydı çünkü kamu çalışanları her yapılan her kayba rağmen onların sendikasına üye oluyor, kendilerine oy veriyordu.
Ancak bu kez durum farklı eldekileri kaybetmemek için memuru emekliyi görmek zorunda .
Bu ülkenin gelirlerden memurda emeklide yeterince faydalanmalı , sendikaların ben talep ettim hükümet vermedi kolaycılığına, hükümetin verecektim imkanlar kısıtlı bütçe boş verirsek batarız kurnazlığına girme hakkı yok.
Memurların da bu ülkenin kaynaklarında paylarına düşeni alma haklarına kimse engel olamaz.
Bu kez ne yandaş sendika ne de Sayın Cumhurbaşkanı için kaçar bir tarafı yok.
Son iki yılda sabit ücretlinin uğradığı reel kayıp %50 civarında, en azından 600 tl civarında yapılacak seyyanen zamla kayıpların küçük bir bölümü telafi edilmiş olur.
Türkiye Kamu-Sen'in ücret zamları ile ilgili teklifi kabul görürse hem memur hem piyasalar rahatlar aksi taktirde bu toplu sözleşme hem hükümetin hemde yetkili olmaktan başka meziyetini görmediğimiz yandaş sendikanın masaya son oturuşu olur...