O Cumhuriyet tarihinin Gaziantep ölçeğindeki belirlenen belki de en güçlü adayı.
Bu manada ona salt bir partinin penceresinden bakıyor olmak ona yapılmış en haksız yaklaşımın ta kendisi olacaktır.
Çünkü Prof.Dr.Ümit ÖZDAĞ Milliyetçi Hareket Partisinin milletvekili adayı olmasına karşın her partinin tabanında onu sempatiyle takip eden geniş bir hayran kitlesinin olduğunu biliyorum.
İşte bir partiye mensup olmakla birlikte, partiler üstü sayılmak ve marka bir isme sahip olmak böyle bir şey olsa gerek .
Prof.Dr.Ümit ÖZDAĞla ilgili olarak internet başta olmak üzere çeşitli kaynaklardan kapsamlı bilgiye ulaşmak mümkün.
Ancak o sosyal hayatını kuşatan bilinmeyen gerçeklerle ilgili olarak ilk kez konuştu.
Habertürk Kanalında Didem Arslan YILMAZın konuğu olan Prof.Dr.Ümit ÖZDAĞ, 120 yıllık geçmişi olan Gaziantepli bir aileye mensupluğunu gururla ifade etti.
Bu programı izleme şansını kaçıranlar için kaynağından elde edilen bilgileri bütün orijinalitesiyle tekrarlamayı bir görev sayıyorum.
Prof.Dr. Ümit ÖZDAĞ, konuşmasına devamla dedesinin mezarının Gaziantepte olduğunu, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşen Teğmen Nafi KIVANÇın halasının oğlu olduğunu da özellikle belirtmişti.
Bu arada Kayaönündeki Şehit Nafi KIVANÇ İlkokuluna adı verilen Teğmen Nafi KIVANÇın eşimin dedesi olan Secaat Abdullah Ağanında teyzesinin oğlunun oğlu olduğunu kayınvalidemden öğreniyorum.
Ailenin tek erkek çocuğu olan Teğmen KIVANÇın mensup olduğu ailenin Kalealtında Paşa Hamamının yakınında ikamet ettiğini, ailenin kızıl saçlılar olarak ta bilindiğini ve babasının adının da Ömer olduğunu yine ondan naklediyorum.
Bu yolla ' Bütün Gaziantepliler birbirinin akrabasıdır. düşüncesinden bahisle Prof.Dr.Ümit ÖZDAĞla olan akraba uçluğumuzdan kendimize haklı bir pay çıkartmak durumundayız.
Prof.Dr.Ümit ÖZDAĞın tescilli Gaziantepliliğini böylece betimledikten sonra çeşitli kereler yazılarımda dile getirdiğim Gaziantep gerçeğine dönelim.
'Müslümanlar için Mekke ne anlam ihtiva ediyorsa, Türklerin ruh ve düşünce dünyası içinde Gaziantep benzer anlamları biriktirir. Çünkü Gaziantep Türklüğün kıblegahıdır demiştim.
Büyük Atatürkün Gaziantepi ve Gazianteplileri bütün Türkler için Türklük ve Kahramanlık timsali olarak işaret etmesi bu tezimizi destekleyen en güçlü öngörüdür. İşte bu sosyo-kültürel gerçeklik ve yüksek Türk kültürünün kodlarında var olan dinamik değerler Prof.Dr.Ümit ÖZDAĞla, Türkçülüğün abidevi isimleri Binbaşı Dündar TAŞERi, Necdet SEVİNÇi ve Gaziantepin Bey Mahallesi nüfusuna kayıtlı en büyük Türk Milliyetçisi ve rehberimiz Mustafa Kemal ATATÜRKü aynı şehrin hemşehriliğinde buluşturmuştur.
NE MUTLU GAZİANTEPLİYİM DİYENE
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE